Лубиц бил за последно на лекар на 10 март

  • 30 март 2015 15:34

  • 1866
  • 2
Лубиц бил за последно на лекар на 10 март
© gettyimages

Германска болница, в която от неназовано заболяване е бил лекуван вторият пилот на катастрофиралия самолет на Germanwings Андреас Лубиц, предаде медицинския картон на прокурорите в град Дюселдорф, съобщи говорителка на клиниката, цитирана от ДПА.

Дюселдорфската университетска болница отказа да разкрие от какво е бил болен Лубиц, като само уточни че не е депресия. Вторият пилот е влизал три пъти в здравното заведение за диагностични прегледи от февруари, за последен път - на 10 март. Според прокурорите вероятността Лубиц да се е борил с психологически проблеми остава главна хипотеза за възможните му мотиви.

При претърсване на жилището му в Дюселдорф прокурорите открили медицински бележки, които го освобождават от работа за деня на полета. Разкритието в петък, че Лубиц е скрил заболяване от авиокомпанията, дъщерна фирма на Lufthansa, стана причина да бъдат поискани поправки в германското законодателство за лекарската тайна. "Пилотите би трябвало да бъдат задължени да се консултират с лекари, назначени от работодателя им", заяви Дирк Фишер, висш представител на християндемократите в парламентарната комисия по въпросите на транспорта, цитиран от в. "Райнише пост". "Тези лекари би трябвало да бъдат освободени от задължението да спазват лекарската тайна по отношение на работодателя и германската агенция за авиационна сигурност", добави той.
 

Последвайте канала на

БТА
1866 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.31 | 10:48

2
Ot analen diskomfort :)))

2015.03.31 | 10:48

1
sigorno e bilo spin...koi znae

Добави коментар

Водещи новини