Защо момичетата обичат да гледат заедно сълзливи филми?

  • 30 март 2015 15:01

  • 1623
  • 0
Защо момичетата обичат да гледат заедно сълзливи филми?
©

Британско изследване обясни защо момичетата обичат да гледат заедно сълзливи филм. По този начин те съпреживяват заедно, засилват връзката помежду си и се чувстват "по-позитивни" личности, пише в. "Дейли мейл".

Мъжете винаги са се чудили защо младите дами предпочитат заедно да гледат прочувствени мелодрами. Учените от университета в Кардиф най-после успяха да дадат отговор на тази загадка. Те изследвали реакциите на 30 двойки приятелки, на възраст между 20 и 33 години, докато гледали заедно мелодрамите.

Точно както мъжете, които гледайки в компания мач, се чувстват по-щастливи, така и дамите много по-силно изживявали "щастливите пасажи" в сълзливите филми. Едновременно с това негативните емоции от ревливия сюжет по-лесно се понасяли от жените, когато са в група.

На доброволките, участвали в експеримента, били сканирани мозъчните реакции. Те трябвало да оценят филми, които им прожектирали на двойки, и когато са насаме. Едни и същи сърцераздирателни кадри се възприемали много по-позитивно, когато представителките на нежния пол били в компания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1623 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини