Заседналият начин на живот ни завладява в офиса

  • 30 март 2015 13:29

  • 1441
  • 0
Заседналият начин на живот ни завладява в офиса
© Getty Images/Guliver

Резултатите от проучване, направено във Великобритания с цел да се разкрие до каква степен служителите са станали жертва на заседналия начин на живот в офиса, показват, че двама от всеки петима са "разговаряли" с близкостоящ колега чрез електронни писма, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

От изследването на Британската фондация за борба с болестите на сърцето и на организацията "Да изправим Великобритания на крака" става ясно още, че много служители прекарват в изправено положение само половин час от работния ден, въпреки съзнанието и опасенията, че заседяването е вредно за здравето.

Експертите напомнят, че продължителното заседяване е свързано с редица рискове за здравето, като например развитието на диабет тип 2 и сърдечносъдови болести.

Над половината от 2000 анкетирани служители в офиси признават, че се хранят на бюрото си. Една трета от тях не крият, че дори "се стискат" възможно най-дълго, преди да се надигнат от стола си и да посетят тоалетната.

"Едва ли има човек, на когото да не му се е случвало да "се забрави" пред компютъра или телевизора у дома. Резултатите от настоящото проучване обаче разкриват до каква степен заседналият начин на живот е проникнал в работната ни среда", казва Лиса Йънг от Британската фондация за борба с болестите на сърцето.

"Всички знаем колко вреден за нас е заседналият начин на живот, но явно не го осъзнаваме напълно. Още веднъж искаме да напомним на хората, че продължителното заседяване е вредно както за продуктивността, така и за здравето им", допълва Гавин Брадли от организацията "Да изправим Великобритания на крака".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини