1000 лв. глоба за майка, пуснала детето си да проси

  • 30 март 2015 09:28

  • 1458
  • 3
1000 лв. глоба за майка, пуснала детето си да проси
© Булфото Архив

Многодетна майка от Монтана бе глобена от районния съд в града с 1000 лв. заради това, че не полагала достатъчно грижи за едно от шестте си деца и го подложила на риск, научи „Конкурент“.

Подсъдимата е безработна. Не е осъждана до момента, но за сметка на това две от децата й вече са зад решетките, заедно с баща им.

В края на февруари м.г. полицейски служители от областния град забелязали дрипаво дете в центъра, което просело на един от булевардите в града. Оказало се, че това е малолетният Валентин Т., който бил оставен без какъвто и да е надзор от майка си. Полицаите незабавно прибрали хлапето от улицата и започнали да издирват родителите му. Не след дълго стигнали до майката, която по това време си била вкъщи.

„Детето беше гладно и със скъсани дрехи“, разказали пред съдията полицейските служители.

Въпреки че нямал и 14-години, малкият Валентин вече имал регистрация за кражба в местната комисия за борба с непълнолетни и малолетни.

За това, че оставила детето си без надзор и подложила живота му на опасност, законът предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години. Тъй като обвиняемата нямала други нарушения, съдът я освободи от наказателна отговорност и й наложи глоба в размер на 1000 лв. Как жената ще плати глобата си, не е ясно, имайки се впредвид, че е безработна.

Магистратите от Монтана отбелязват в решението си, че са съобразили сумата с факта, че жената е с неустановени месечни доходи и сумата е минималната, предвидена в закона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1458 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.30 | 22:45

3
Г-н Местан,какво да ги правим тези подчовеци? Кажи де?! Аз викам-разстрел,ти какво ще кажеш като най-висш сред тях?
булгар

2015.03.30 | 18:09

1
Как какво?Държавата е длъжна да им дава пари без да работят, а българите да им плащат тока и водата.
XXL

2015.03.30 | 18:09

2
А КОЛКО ЛИ ЩЕ Е ГЛОБАТА ЗА " МАЙКА" КОЯТО КАРА ДЕТЕТО СИ ДА ПРОСТИТУИРА!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини