Петков: Споразумението, което подписахме с ГЕРБ няма плътност

  • 30 март 2015 08:35

  • 894
  • 0
Петков: Споразумението, което подписахме с ГЕРБ няма плътност
©

Бежански поток към Сърбия и Македония няма, а това трябва да ни накара да се замислим за състоянието на защитата на границите ни. Това каза Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в от АБВ в сутрешния блок на БТВ.

Желанието на Цветан Василев да проговори точно сега озадачи Петков. Той коментира, че е очаквал да бъдат изнесени на светло много тайни. Настъпи един период на тежко обругаване на Василев. Не съм имал сметки или кредити в КТБ, познавам Цветан Василев. Според мен той трябва да разкрие информацията, която има на обществото.

Ако иска да бъде чут и разбран трябва да даде повече факти и доказателства, за това което говори. На сагата със собствеността на  фирмите на Василев трябва да се сложи край. Държавата тук трябва да се произнесе много ясно и категорично. Все пак тук става дума за оръжеен комплекс, посочи Петков.

Въпросът за бежанския натиск върху страната ни Петков коментира така: През 2007 г. ние закупихме хеликоптери, които да охраняват границите и ако те не се използват по предназначение, това ще е много лошо. С тях по-лесно би се гарантирала националната сигурност. Какво стана миналата година през март месец, когато изнесох информация, че на един адрес се регистрират по 100 бежанци. Когато държавата допуска подобно нещо какво остава за наркотрафикът и трафикът на оръжия.

Според Петков охраняването на външната граница на ЕС трябва да е споделена отговорност. Трябва да получим една осезателна финансова помощ от съюза, за да осигурим адекватна охрана на границата.

Споразумението, което подписахме с ГЕРБ няма плътност. У нас оставя впечатлението, че няма ефективност в диалога. Ние се нуждаем от ефективен политически диалог, а не такъв зад гърба на хората. Бяхме предоставили списък от точки, които трябва да се постигнат, имаме реални измерители. Но липсата на конкретни стъпки в енергетиката ни кара да се притесняваме. Ако България веднага не започне да изгражда нова ядрена мощност ще бъдем обречени, категоричен е бившият вътрешен министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини