Бежанци преминават безпроблемно границите ни

  • 30 март 2015 08:20

  • 1855
  • 0
Бежанци преминават безпроблемно границите ни
©

Факт е, че границата не се охранява. От два месеца има закон, който позволява да започне да се изгражда оградата по границата, но от пет месеца не се прави нищо. Това каза депутатът от ПФ Емил Димитров-Ревизоро

Броят на бежанците в България е много нисък в сравнение с другите европейски страни. Не отговаря на истината твърдението, че 100% от бежанците получават статут. Това каза д-р Мохд Абуаси, директор на Центъра за близкоизточни изследвания. Той не отхвърли възможността на наша територия да са влезли терористи.

Има два милиона бежанци в Турция, които са готови веднага да тръгнат към България, посочи Ревизоро. Защо не се строи оградата по границата?, попита той. Защо вие не си махнете врата във вас и да си сложите едно перденце със европейските символи?, обърна се той  видимо ядосан към водещия.

Трябва да се пускат хора само през ГКПП, за останалите трябва да има сериозен контрол, категоричен е Димитров. Той даде за пример с оградата на САЩ на границата с Мексико. И посочи, че в момента всеки 4-ти в София се оказва, че е нелегално пребиваващ.

Трябва да се борим с проблема, а не с последствията, категоричен е бившият шеф на Агенция "Митници". Ние не сме в състояние да приемем този миграционен натиск. Ние сме в опасност, завърши Ревизоро.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини