Експерт: Престъпността у нас ще изчезне, защото няма да има какво да се краде

  • 30 март 2015 08:10

  • 1610
  • 2
Експерт: Престъпността у нас ще изчезне, защото няма да има какво да се краде
©

Селищата в голяма част от страната са обезлюдени и в тях не може да става дума за самоохрана. Там много скоро няма да има какво да се краде, след десетина години всичко ще бъде опоскано, до последното желязо. Това каза в сутрешния блок на БНТ експертът по сигурността и бивш главен секретар а МВР Николай Радулов.

Генералните неща, които трябва да се променят в МВР, е да има повече охранителна полиция по места. В България след Освобождението във всяко село си има стражар. Нелепо е при големия брой полицейски служители в момента в много населени места у нас да няма нито един полицай, а да има огромно количество чиновници зад бюра, коментира той.

Безумната бедност, в която са хората, ги довежда до оскотяване. В Северозападна България има села, които са опоскани като от скакалци. Възрастните хора, които живеят в такива села, няма как да опазят домовете си от банди, съставени от 17-годишни хлапета.  МВР непрекъснато отчита намаляване на престъпността, защото и много хора вече не сигнализират в полицията, че са жертва на престъпление. Престъпността у нас ще изчезне по начин, приличащ на гротеска - защото няма да има какво да се краде, хората ще се изнесат от страната, заяви Радулов.

По думите на бившия главен секретар на МВР реформата в системата е неуспешна и това обезсърчава полицаите. Радулов заяви, че те не вярват, че могат да напреднат в службата по честен начин. Той изрази надежда, че новият вътрешен министър ще направи стъпки в посока на промяна, но не пропусна да подчертае, че Румяна Бъчварова е на визити в чужбина в момент, в който престъпността у нас продължава да се вихри.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
оглозган

2015.07.09 | 12:31

2
Те като опоскат селата ще дойдат и по градовете.Кажете на тия от ЕС как като оглозгат селата и тогава ще бъде преборена престъпността.То сигурно и здравеопазването така ще оправите.Като измрат хората няма да има нужда и от здравеопазване.
каката на баткото

2015.07.09 | 12:31

1
Коле , а ти какво направи като главен секретар?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини