Изсякоха гора колкото 30 стадиона

  • 30 март 2015 07:55

  • 2026
  • 1
Изсякоха гора колкото 30 стадиона
©

Гора колкото 30 футболни игрища взети заедно е била изсечена без знанието на собствениците й, пише "Телеграф".

Преди седмица служителите на Дирекцията по горите в Сливен главен инспектор Юсеин Шираков и гл. специалист инж. Георги Дончев се натъкват на потресаваща гледка. Проверката им установила, че 80-годишната собственичка на имота Минка Рашева и роднините й са сключили договор с дърводобивна фирма. Документът, за който собствениците дори не подозират, бил за извършване на санитарна сеч, т.е.  да се отстранят пострадалите от метеорологичните условия дървета. Те се простирали на едва 40 дка от 270-те дка, на които е разположена гората.

В същото време обаче през 2014 г. комисия от трима специалисти на Регионалната дирекция постановили, че счупените дървета са опасни и трябва да бъдат изсечени. Горският, който охранява имота коментира пред Нова телевизия, че не е забелязал щетите от метеорологичните условия да са толкова големи, че да налага премахването на цялата гора.

Двама от тримата души, които са сложили подписите си под решението за изсичане, заявиха, че не са стъпвали в имота.Третият обясни, че е бил на терен и е видял "счупени дървета'.

Горската дирекция в Сливен започва вътрешно разследване по случая. Ще сезират и прокуратурата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2026 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.11 | 16:54

1
Убиват ни

Добави коментар

Водещи новини