Светът потъна в мрак за Часа на Земята (снимки)

  • 29 март 2015 17:16

  • 1294
  • 0
Светът потъна в мрак за Часа на Земята (снимки)
©

Вчера, 28 март 2015 г., целият свят отбеляза Часът на Земята. Точно в 20:30 ч. местно време във всяка страна светлините на най-емблематичните обществени сгради и културни забележителности бяха изгасени за час. Инициативата за Часът на Земята е по идея на Световния фонд за дивата природа.

В Ню Йорк легендарният площад "Таймс Скуер" потъна в тъмнина за един час, след като част от рекламните билбордове бяха изгасени. Идеята на инициативата е да се обърне внимание върху климатичните промени, news7.bg.

В Париж Айфеловата кула също остана на тъмно като част от инициативата. Беше монтиран специален дансинг, на който събралите се зрители можеха да покажат своите умения в танците.

В Рим светлините на базиликата Свети Петър във Ватикана също бяха угасени. Това вероятно ще зарадва най-известният жител на града - главата на римокатолическата църква Папа Франциск, който многократно е заявявал колко важно е да се предпазва околната среда.

В Гърция Акрополът също беше включен в кампанията. Неговите светлини бяха изгасени на три етапа - първо самият Акрополис, след това Партенонът и накрая храмът Ерехтейон.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1294 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини