Катастрофата на А320 не повлия на доверието към въздушния транспорт във Франция

  • 29 март 2015 10:05

  • 1942
  • 5
Катастрофата на А320 не повлия на доверието към въздушния транспорт във Франция
© Getty Images/Guliver

Катастрофата на Еърбъс А320 на компанията "Джърмануингс" във Френските Алпи не е понижила доверието към въздушния транспорт във Франция.

Това предаде ТАСС, като се позова на резултатите от проучване на Френския институт за изследване на общественото мнение /ИФОП/, публикувани днес във вестник "Диманш Уест Франс".

Данните от проучването, което е проведено в сряда и четвъртък - веднага след катастрофата с пътническия самолет на германската авиокомпания, показва, че доверието на французите към въздушния транспорт остава високо.

От анкетираните 41 процента изразяват увереност в надеждността на пътническите авиолинии. Това дори представлява 3-процентно увеличение спрямо миналата година, а за последните десет години рейтингът на доверие на авиотранспорта се е увеличил с 9 процента.

Сред основните причини за безпокойство, свързани с пътуването със самолет, анкетираните най-често изтъкват възможността от авария във въздуха - 34 процента. Другите най-чести отговори са терористичен акт или похищение на самолета /24 процента/, както и опасността от прелитане над зона на бойни действия /16 процента/.

Същевременно през тази година самолетите са отстъпили водещото си място на влаковете. Според проучването на ИФОП французите смятат именно жп транспортът за най-надеждното средство за придвижване.

Предпочитанията си за влаковете дават 46 процента от анкетираните. Като най-малко безопасен запитаните определят автомобилния транспорт - в надеждността му са уверени едва 13 процента от французите.

Миналата година участниците в аналогично изследване определиха самолета като най-безопасното средство за придвижване. Тогава в негова полза се изказаха 38 процента спрямо 35 процента, които избраха влака, допълва ТАСС.

Последвайте канала на

1942 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.03.30 | 07:49

3
повечето хора са овце, вървят в стадото и не се оглеждат, как ще си развалят доверието... а истината е че доста се рискува във въздушния транспорт, летят в лошо време, доверяват се на автоматика заради удобството на пилотите, не слагат по трима пилоти заради по голяма печалба...

2015.03.30 | 07:49

5
Въздушният транспорт е най-сигурния, безопасен и бърз комерсиален транспорт познат на човечеството. Всеки ден по света умират стотици хора в пътно транспоттни произшествия. В България за последните 10 години са загинали 9000 души. Не знам, кой е овцата, но не е лошо да развиваш някаква мисловна дейност!

2015.03.29 | 18:08

1
Стига с този самолет,цяла седмица вече само за това пишете.Пишете че нямаме държава а не да го научаваме от немската преса.

2015.03.30 | 07:49

4
Те имат по добра държава но и те недоглеждат много неща, не вървят в правилния път и все по често ще се чудят за много аномалии, както завчера Меркел се чудеше защо.. как ...
Barak Obama

2015.03.29 | 18:09

2
Пилотът ако беше мюсулманин щяха да го обяват за терорист,понеже е шваба казват че е луд,майка ви манипулантска...

Добави коментар

Водещи новини