Оцелялата след падане от 5-ия етаж Алиса не спира да търси майка си

  • 29 март 2015 07:49

  • 3722
  • 2
Оцелялата след падане от 5-ия етаж Алиса не спира да търси майка си
©

Състоянието на 4-годишната Алиса Дикарева позволява тя да бъде транспортирана до Москва. Това е становището на експерти от руската страна, които са се запознали с изпратена от България медицинска документация, съобщи “24 часа”.

Детето оцеля при падане от 5-ия етаж на 17 март, след като се хвърли след майка си Александра.

Преценихме, че е по-адекватно транспортиращият екип да вземе решение кога може да бъде извършен полетът, каза д-р Георги Матев, шеф на бургаската болница.

Преди дни той съобщи, че в средата на тази седмица трябва да заседава лекарска комисия. Според българските специалисти състоянието на детето е стабилно, вече няма непосредствена опасност за живота му, но е по-логично крайното решение да дойде от екипа, който ще е с детето по време на полета.

Изпратена е необходимата медицинска информация, очаква се медицински самолет на Министерството на извънредните ситуации на Русия да бъде изпратен най-късно в началото на другата седмица, каза почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

Алиса е настанена в самостоятелна стая в отделението по неврохирургия в МБАЛ - Бургас. Детето се възстановява, но очевидно често си спомня за случилото се, не спира да търси и зове майка си. Колкото и да сме свикнали с тежки случаи, сърцата ни се късат, когато чуем нейното: “Мамо, мамочка!”, разказват от лекуващия екип пред изданието.

Достъп до малката пациентка имат нейният баща Василий и сестра му. Бащата, който е университетски преподавател, разчита на подкрепата на семейството си. С него от Москва пристигна сестра му Екатерина.

Разследването на инцидента с майката на Алиса - 33-годишната Александра Наний, не е приключило. От жилището на 5-ия етаж на ул. “Батак” в Бургас, откъдето младата жена скочи, е иззето всичко, което може да има отношение към случая, заяви източник от разследването.

Не е намерена бележка или съобщение, писано от Александра в деня на инцидента. Майката си е водила записки, в някои от които разкрива повече за душевното си състояние, но не и за намерение да сложи край на своя живот.

Последвайте канала на

3722 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2015.06.11 | 22:50

1
тъпа руска свлоч

2015.06.11 | 22:50

2
Тъпа е миризливата слива, която те е изсрала преди време!

Добави коментар

Водещи новини