Прокуратурата с право да разваля всякакви сделки

  • 29 март 2015 07:39

  • 1361
  • 3
Прокуратурата с право да разваля всякакви сделки
©

Прокуратурата да има право да завежда дела за разваляне на всякакви сделки, включително и между частни лица. Това ще става, ако има заплаха за националната сигурност, ако произходът на средства е неясен или със сделката се накърнява общественият интерес.

На прокурорите ще се даде право и за разследване на физически лица, свързани със спорна сделка. В изключителни случаи главният прокурор може да спре финансова операция или сделка с имущество, както и действията, свързани с тях, за срок до 3 работни дни.

Такива промени в Гражданскопроцесуалния и Наказателнопроцесуалния кодекс са изготвени и ще бъдат внесени до дни от ГЕРБ в парламента, пише в. "24 часа".

Текстовете имат за цел да спрат разграбването на активи от КТБ.
В петък премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че текстовете вече са изготвени след среща в четвъртък с главния прокурор Сотир Цацаров

“Четири месеца ние чакахме банката да се обяви в несъстоятелност и да се назначат синдици. В същото време чуваме как се купуват активи за едно евро, при това не какви да е активи. Ако трябва, ще променим още веднъж закона, защото преди време, когато са текли приватизациите, тогавашният парламент отнема правото на прокуратурата да разваля сделки, за да запази разбойническата приватизация. Надявам се Горанов да е бил в парламента и да ги е пуснал да вървят по парламентарните групи”, обясни Борисов за готвените промени.

Последвайте канала на

1361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.30 | 17:01

3
Който не продава на член на ГЕРБ на ниска цена е заплаха за националната сигурност!

2015.03.29 | 16:58

2
Стига глупости!!! Още малко и ще може да прави сделки вместо нас!!!

2015.03.29 | 16:58

1
"В името на народа, ще му таковаме таковата на такования народ"

Добави коментар

Водещи новини