И "Луфтханза" въвежда правило "Двама в кабината"

  • 28 март 2015 21:14

  • 2113
  • 3
И "Луфтханза" въвежда правило "Двама в кабината"
© Getty Images

Авиокомпанията “Луфтханза” и дъщерната ѝ фирма “Джърмануингс” , чийто самолет бе разбит във Френските Алпи, съобщиха, че също въвеждат правилото за постоянно присъствие на двама души в пилотската кабина по време на полет.

Първоначално след катастрофата “Луфтханза” обяви, че няма да променя процедурите си. След консултации с германската авиационна асоциация, министерството на транспорта и агенцията за безопасност на въздухоплаването обаче бе решено националният превозвач на Германия и дъщерната му нискотарифна компания да въведат правилото.

От “Луфтханза” също така съобщиха, че се създава нова вътрешна структура със задачата да проучва и прецизира процедурите по безопасността на всички полети. Тя ще бъде ръководена от експерта по безопасност на полетите Вернер Маас.

Авиокомпанията ще изплати до 50 хил. евро на пасажер за покриването на неотложни разходи на близките, съобщи представител на “Джърмануингс”. Размерът на обезщетението, което компанията ще изплаща на близките, се превръща постепенно в разгорещен дебат. Крайните суми ще бъдат калкулирани едва след като стане ясно до каква степен “Луфтханза” ще поеме вината за катастрофата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2113 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тони

2015.03.30 | 17:42

3
СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА

2015.03.30 | 07:44

2
А в тоалетната по-колко ще влизат минимум!!! Така както върви с този свят сигурно ще дойде време, когато кабината на самолета ще събира повече хора от останалата част от самолета!!! единия ще пази другия, който ще пази третия, който ще пази и т.н.!!!!

2015.03.30 | 07:44

1
Драконовски мерки за сигурността на полетите и пътниците.

Добави коментар

Водещи новини