Лубиц летял с делтапланер над мястото на катастрофата

  • 28 март 2015 17:56

  • 3413
  • 1
Лубиц летял с делтапланер над мястото на катастрофата
© Getty Images

Андреас Лубиц, вторият пилот на германския Еърбъс А320, който е заподозрян, че умишлено е причинил катастрофата на самолета, познавал района на френските Алпи, където свалил машината, тъй като е бил там в отпуска и през ваканциите, съобщава БиБиСи. За това разказал Дитер Вагнер, член на лятната школа в Монтабаур, където е учил Лубиц.

Вагнер уточнил, че Лубиц преди е летял там на делтапланер, бил много разпален по Алпите и дори обсебен от тях.

Друга френска медия Metro News съобщи, че Лубиц е ходил на почивки в местен летателен клуб с родителите си от деветгодишна възраст. Цитирайки „приятел на родителите му”, изданието обяви, че Андреас е изглеждал като „нормално момче”.

Информацията се появява в поредния ден, в който следователите се опитват да установят какви са мотивите, накарали Лубиц да насочи съзнателно самолета към скалите и да го разбие в тях.

Вчера германските прокурори обявиха, че той е прикривал заболяване от работодателя си Germanwings. Прокуратурата твърди още, че няма доказателства за политически или религиозна мотив в действията на Лубиц.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3413 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мислещ

2015.03.30 | 14:35

1
Това е резултат от едно супер ЕГО. Кой го е създал и кой отгледал са въпросите, но факта е че супер ЕГОТО не е могло да приеме да бъде просто човек, а не супер човек и е решило да се прослави ако не с добро, то поне с драматично зло. Жалко, болно, гадно - изродена свръхамбиция

Добави коментар

Водещи новини