Швейцарско село вдига 80-етажен небостъргач

  • 28 март 2015 08:26

  • 2583
  • 0
Швейцарско село вдига 80-етажен небостъргач
©

Hай-високият небостъргач в Европа ще бъде построен в отдалечено селце в Швейцарските Алпи, пише в. “Дейли мейл”.

Той ще бъде 80-етажен и ще се издига на 381 м, със 70 м по-висок от лондонската кула Шард. Фасадата му ще е стъклена, за да отразява планинските пейзажи наоколо. Очаква се кулата да бъде завършена до 2019 г., отбелязва в. "24 часа".

Небостъргачът няма да е клон на швейцарска банка, а луксозен хотел, очакващ заможни гости от Близкия изток и Азия. В него е планирано да има 107 апартамента, като най-евтиният ще струва 1000 швейцарски франка, или около 950 евро на вечер. Освен това хотелът ще предлага спа център, бална зала, библиотека, ресторант, кафене, художествена галерия, плувен басейн и фитнес.

Замисълът е небостъргачът да бъде разположен в покрайнините на Валс, селце с около 1000 души население. Идеята принадлежи на Ремо Щофел, собственик на “Валс спа”, и на местния предприемач Пиус Труфер.

Амбициозният проект вече е подложен на критика в Швейцария. Според проф. Виторио Лампуняни от Федералния технологичен институт небостъргач в Алпите било абсурд. Проектът още няма разрешително за строеж. Според швейцарската система на пряка демокрация местните жители трябва да гласуват да има или не небостъргач във Валс.

Последвайте канала на

2583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини