В 20:30 часа гасим светлините за "Часът на Земята"

  • 28 март 2015 06:46

  • 1750
  • 2
В 20:30 часа гасим светлините за "Часът на Земята"
© Getty Images/Guliver

От 20:30 ч. до 21:30 ч. днес ще се състои тазгодишното издание на международната екологична инициатива "Часът на Земята", съобщиха организаторите от WWF.

Eдночасовото изключване на осветлението в цял свят e с цел опазване на природните ресурси, популяризиране на "зелени" идеи и изразяване на съпричастност към проблемите на околната среда.

Опазването на реките е акцентът на WWF-България през тази година. Избрахме фокусът ни да е опазването на реките, припознати за най-важен природен ресурс от над 70 на сто от българите, коментира Веселина Кавръкова - ръководител на българския офис на екоорганизацията, цитирана от БТА.

Символичното гасене на светлините на знакови и институционални сгради и паметници ще бъде съпътствано от различни екологични и културни прояви у нас.

Във Варна екоинициативата ще започне с огнено и LED шоу, под съпровода на акустична музика.

В София отбелязването ще започне в 20.00 ч., традиционно пред Народния театър "Иван Вазов". Екоинициативата ще бъде придружена от светлинно шоу, музика и изобразяване на защитени видове със светлина.

"Събития от такъв мащаб и характер ни карат да се замисляме за това, че природата е нещо, което получаваме даром от децата си. Нашата задача е да я съхраняваме, да я пазим и да осигурим добри условия за живот", коментира министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Мисля, че в такива моменти е хубаво да се замислим за начина, по който подхождаме към природата и природните ресурси, добави тя.

"Изключи светлините, включи себе си!", призовават от екоорганизацията.

Последвайте канала на

1750 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.18 | 14:22

1
кога ли ще спрат светлините на дпс и атака?няма да им гледаме цирка!
m markov

2016.03.18 | 14:22

2
Ще им дръпнем шалтера на изборите.

Добави коментар

Водещи новини