Янаки Стоилов: БСП трябва да се радикализира

  • 27 март 2015 21:21

  • 1939
  • 14
Янаки Стоилов: БСП трябва да се радикализира
©

В темата за КТБ има подвеждащи тълкувания, каза в "Панорама" по БНТ зам.-председателят на БСП и зам.-председател на Народното събрание Янаки Стоилов.

Проблемът с част от българските банки не приключва със сагата по фалита на КТБ. Това го каза и Европейската комисия. Да не се окаже, че така се управляват значителна част от банковите институции у нас, предупреди социалистът. Като търсим къде се извършват продажбите и покупките, трябва да се запитаме дали Фондът за гарантиране на влоговете ще върне парите на българските граждани, добави той.

Корупцията е надпартийна и мултипартийна, заяви Стоилов. Може ли капитализъм без корупция, попита той. По думите на зам.-председателя на БСП голяма част от евросредствата се дават за реклама на европроекти и по този начин се разпределят по съмнителен начин. У нас може би корупцията е в по-голям мащаб, но тя получи този размах, вписвайки се в тази глобална среда, коментира депутатът от левицата.

След изборите се очакваше БСП да бъде конструктивна опозиция. Решихме, че с оглед резултата, който ни отредиха избирателите, няма как да се впишем в управлението. Вижда се, че при заявените от управляващите реформи най-бедните трябва да плащат сметката за всички ограничения. Чувал съм лекари да говорят, че днешната дилема пред българското здравеопазване е реанимация или евтаназия, заяви зам.-председателят на БСП.

Не е вярно твърдението, че въпреки ограничените възможности на местната власт може да се разбере каква е разликата между левия и десния кандидат. За нас е важно кандидатите ни да могат да могат да решават проблемите на местно ниво - всяка малка община да има вода, да има канализация в по-големите, да могат хората да получават социални услуги, общините да покриват най-малко 50% от таксите за детските градини, във всеки областен град да има денонощна аптека, защото това вече липсва на много места, каза депутатът от левицата.

Попитан не се ли страхува, че БСП може да има изместена от по-лява партия, Янаки Стоилов призна, че има такава вероятност. Затова трябва да радикализираме политиката и поведението си. То трябва да стане по-ляво и по-национално. Защото в момента нямаме национална, а сервилна политика. За лявото трябва да е ясно, че само ако останем в системата, можем да я променим, добави Стоилов.

В отговор на въпрос кой е лидер на партията - Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно или Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Стоилов заяви, че лидерството "не е формален въпрос". На всеки председател са му нужни няколко месеца, за да се утвърди. По думите му сътрудничеството между бившия и настоящия председател на БСП е полезно за партията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1939 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.28 | 19:45

14
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.28 | 19:45

13
Волен Сидеров като главен редактор на вестник Демокрация : “Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “леген.дарната Червена армия”. Не знам друга страна да е възпявала така ок.уп.ат.oра си и да му е издигала ме.га.ло.ма.нс.ки паметници, по-високи от ТВ кула. България го е правила. Гнусотата на голямата демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.28 | 19:45

12
За 25 години Волен Сидеров смени професия, партия, политически убеждения, геополитическа ориент.ация, футболен отбор, жена, любов.............Аз имам големи съмнения и за пола?

2015.03.28 | 18:23

6
Само Боко тиквата остана мутра
Shatterer

2015.03.28 | 19:45

11
Страх ли е това от Сидеров или любов към него от въпросния трол ЛЮБО АНГЕЛОВ от ЦИРК Дьо ТИКВУН?
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.28 | 19:45

10
Аз съм кошче за боклук, всеки ден на пост съм тук.

2015.03.28 | 18:24

9
"БСП трябва да се радикализира" - малее, представих си радикални червени бабички, поели курс към въоръжена борба с калашник в ръка.

2015.03.28 | 18:24

8
ЗАБРАНА, ЛУСТРАЦИЯ, СЪД И КОНФИСКАЦИЯ. ТОВА ЧАКА БКП /социалисти/.

2015.03.28 | 18:24

7
Представям си радикалните пенсионери .... Липсват им разум и идеи на рубладжийте, само с лъжи и флашки не става
Крум Усаински - Крупник

2015.03.28 | 17:56

5
герберасти-бостанджии , още колко закони трябва да гласуват заедно ГЕРБ и ДПС за да осъзнаете , че сте фесове ? :)
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.28 | 17:56

4
Стигнах до извода, че българите сме изключително прост и нагъл народ. Защо не ни броят в Европа? Европейците са го разбрали преди нас.Да искаш да плуваш в мизерия, когато някой ти предлага да извади поне главата ти над лайната? Да забравиш какво е било допреди 5 месеца? Да забравиш, че лакеите на петата колона са искали (и почти успяха) да те сложат в краката на джуджето с имперски мераци? Да забравиш 11 млрд. дълг, за който могат да направят отчет само за един? Да забравиш тройния шлем? Да забравиш полицейското беззаконие срещу мирните протестиращи? Да забравиш командированите на границата мизерстващи? Да забравиш откраднатото? Да забравиш, че искаха да ти затворят устата с нови закони? Да забравиш удавените от миналата година? Да забравиш пееФ? Да забравиш белия автобус? ... Ми, щом си забравил всичко това, и като идиот обвиняваш тези, които искат поне нещо малко да направят за теб, значи не заслужаваш никакво уважение! Жалко. българино.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини