Танчев: Календерска ми поиска оставката след гласуването на 16-те милиарда

  • 27 март 2015 18:49

  • 2137
  • 0
Танчев: Календерска ми поиска оставката след гласуването на 16-те милиарда
©

Нов скандал разлюля Народното събрание днес. Този път темата бе Годишната работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз. Тя е предложена от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, чийто председател е депутатът от БДЦ (бивша „България без цензура") Светлин Танчев. От БСП и "Атака" се нахвърлиха върху намерението предложенията да минат тихомълком.

Депутатите не идват в комисиите, а отиват в зала пред камерите и правят циркове. Заради такива дребнави неща ние не успяваме да отстоим позициите си в Европа. Това каза депутатът от БДЦ Светлин Танчев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Две седмици нямаше никакви предложения и затова нямаше как да се изготви актуален доклад. Все пак от отделните комисии дойдоха някакви предложения. В пленарна зала се разигра театър. За мен дебатът трябваше да е в комисиите, а не в пленарната зала.

Обекти, които касаят националната сигурност трябва да са обект на НС, но не бива да плашим инвеститорите, посочи икономистът.

Комисията за КТБ е абсолютен провал за държавата, категоричен беше Танчев. Самият подход в сферата на финансите не е нормален. Видяхме поведението на гуверньора на БНБ Иван Искров по време на изслушването. Все по-голям песимист ставам относно действията за КТБ. Няма да се учудя, ако ЕС ни накара да я върнем във вида, в който бе преди година, а това ще е катастрофа.

Най-ценният икономист на Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва разкри защо е напуснал партията. Не съм си тръгнал с лоши чувства към него. Няма да съм му съдник. Изборите са начинът да се даде оценка на политиката. Много ми беше трудно да направя тази стъпка, но разрухата беше пълна, призна Светлин Танчев. След гласуването на 16-те милиарда ръководството в лицето на г-жа Календерска ми поиска оставката, след което напуснах. По този начин запазих достойнството си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини