Танева: Новият закон за храните ще защити българските производители

  • 27 март 2015 17:49

  • 1741
  • 2
Танева: Новият закон за храните ще защити българските производители
©

От вчера след проведена работна среща с турския министър на земеделието има постигната договореност да изпълним няколко условия, след което ще можем да изнасяме телета до 300 кг и агнета, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Трябва да премахнем дезинфекционната площадка на границата, обслужването на транзитните камиони с плодове и зеленчуци да става по-бързо, да оптимизираме фитосанитарните такси, обясни министърът. По думите й са взети мерки това да стане в съвсем кратки срокове.

Националните доплащания в размер на 105 млн. лв. за тютюнопроизводителите бяха разплатени снощи. Беше отчетен социалният елемент - парите си получиха дребни производители, за които те са средство за оцеляване, посочи земеделският министър.

Тя каза, че от понеделник Българската агенцията по безопасност на храните започва проверки на предлаганите във всички търговски вериги традиционни храни за Великден - агнешко месо, яйца и козунак. Целта ни е това, което пише на етикета, да съответства на истината, подчерта Танева. По думите й при проверките ще влезе в действие целият инструментариум на Агенцията по храните.

Танева заяви, че новият закон за храните трябва да даде на българския производител всички възможни гаранции, за да може да се чувства защитен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1741 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИВАН

2015.04.08 | 16:57

2
НЯМА В СВЕТА ДРУГА ДЪРЖАВА ,КОЯТО ТАКА ДА ПРЕСЛЕДВА , ОГРАНИЧАВА И НАКАЗВА ПРОЙЗВОДИТЕЛИТЕ.. НА ЧОВЕШКИ БЛАГА.... ТУК Е РАЯ НА ЧИНОВНИЦИТЕ И БЮРОКРАТИТЕ..
гошо

2015.04.06 | 13:50

1
"Вервайте ми"!

Добави коментар

Водещи новини