Ето ги двамата обвинени за жестокото убийство във Варна (обновена+снимки)

  • 27 март 2015 17:01

  • 10782
  • 15
Ето ги двамата обвинени за жестокото убийство във Варна (обновена+снимки)
©

Окръжният съд във Варна остави в ареста двамата обвинени за жестокото убийство на мъжа, открит до пазарчето "Чайка" във Варна, съобщава "Петел".

Вчера от полицията обявиха, че двамата са идентифицирани като извършители на престъплението.

Трупът на 65-годишния мъж от с. Българево беше намерен на 22 март в изоставено помещение в близост до пазара.

Скандал заради въшки е предшествал убийството на 65-годишния клошар Костадин Костадинов, чието тяло беше намерено месец след смъртта му във варненския квартал „Чайка“. Това става ясно от показанията на обвиняемите за престъплението скитници Красимир Димитров (53 г.) и Николай Цанев (36 г.), на които Окръжният съд в морския град наложи най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“, съобщи Дарик.

По време на съдебното заседание се разбра още, че те имат предишни присъди за изнасилване и често злоупотребяват с алкохола, след което стават агресивни.

Пред разследващите Димитров и Цанев са направили самопризнания, че са удряли Костадинов, но всеки е посочил другия като виновник за смъртта на жертвата. Побоят е започнал, след като мъжете хванали въшки. Те обвинили Костадинов, че ги е заразил и се нахвърлили върху него.

Димитров и Цанев нямат постоянни адресни регистрации. По-възрастният мъж е родом от Свищов. Майка му живее във Варна, но не го пускала в дома си. Димитров има присъда за участие в групово изнасилване.

Другият обвиняем има по-богато съдебно минало. Още като непълнолетен Цанев получава присъди за изнасилване и кражба, а след това е хващан два пъти да шофира пиян. През 2013 г. влиза в затвора заради побой, причинил средна телесна повреда на пострадалия. Той е родом от Българево, откъдето е и убитият, но от дълги години живее във Варна. Няма лична карта и адресна регистрация в морския град, като през последните месеци е обитавал вила в района около Военноморска болница. При разглеждането на мярката за неотклонение служебният му защитник поиска Цанев да бъде пуснат под домашен арест в къщата му в Българево. Самият обвиняем заяви, че няма пари за гаранция.

Сред доказателствата, уличаващи скитниците за убийството, са дрехи с кръв, които разследващите са иззели.

Клошарите могат да обжалват задържането си в 3-дневен срок. За престъплението, за което са обвинени Димитров и Цанев, законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Убитият Костадин Костадинов е от Българево, но от дълго време e пребивавал в морската столица. Има син и дъщеря, бил е разведен и безработен. Негов съселянин го е засичал няколко пъти в района на пазара в „Чайка“, като е бил в компанията на клошари и алкохолици. Лежал е в затвора преди много време. Трупът на мъжа беше намерен на 22 март. Аутопсия установи, че е починал заради нанесен побой, а смъртта е настъпила месец по-рано.

Сн. "Петел"

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10782 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2015.03.31 | 21:13

15
Леле, какви '' маже '' са тия боклуци.
Правда

2015.03.31 | 21:13

14
Дали ще ги осъдят справедливо а? Едва ли:-) :-) :-) :-) :-) Наште съдии още не са разбрали, че келнера със сметката идва, а те нямат и грош, за да я платят:-) :-) :-) :-)

2015.03.31 | 21:13

13
Имат късмет че покойника не ми е баща бих ги чакал да излязат от затвора и с резачката за дърва..

2015.03.31 | 10:12

8
Народа тотално изтрещя.Видяха че циганите убиват по двама българи на ден за смешно малки суми пари и тези да не останат назад.
567

2015.03.31 | 21:13

12
prost Gyaur
mangal

2015.03.31 | 10:11

3
aideee pak ciganiiii
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.31 | 21:12

11
Волен Сидеров като главен редактор на вестник Демокрация : “Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “леген.дарната Червена армия”. Не знам друга страна да е възпявала така ок.уп.ат.oра си и да му е издигала ме.га.ло.ма.нс.ки паметници, по-високи от ТВ кула. България го е правила. Гнусотата на голямата демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.31 | 21:12

10
И тъй като сидерастката пачавретина Волен Сидеров не се показва по никакви телевизии и радиа, освен по телевизията на Аллах, Алфа ТВ, реших да драсна тук, защото Волен Сидероглу-паша, се изгуби като Рублата!Салям Алейкум братя сидерсти, да не забравите да гласувате за АТАКА, защото сме про-Руски и про-Турски националисти УНИКАЛНИ КОМУНИСТИ. Защото като гласувате за нас ще има втора АЕЦ Белене, за която ние като нация ще плащаме милиарди неустойки на братска Русия! Защото ако сме на власт ще има Южен поток, за който пак ще плащаме милиарди ако не бъде направен в полза не на България, а на русия! Братя сидерасти гласувайте за нас от АТАКА ако искате ДПС да управлява, все пак наш ибрик Волен е със Местан, затова и Путин е със Ердоган! Анадъно?!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.31 | 21:12

9
Волен Сидеров и АТАКА подкрепяха ДПС повече от година в миналото правителство на Орешарски, с което се съгласиха фирмите на ДПС да изсичат горите ни. Както АТАКА се съгласиха да премахнат Горските стражи във Варна и Бургас за да може фирмите на ДПС безпрепятствено да изсичат горите ни, десетки служители на горското останаха без работа заради гавазина Волен Сидеров, който подкрепи правителството на ДПС и БСП, с което стана съучастник във изсичането на горите ни!

2015.03.31 | 10:12

7
Наркомани мръсни,защо убихте човека бе
q

2015.03.31 | 10:12

6
Винаги е имало и ще има убииства.Въпроса е в наказанието.При корумпиран съд,всеки убиец има своя шанс.
Да се върне смъртното

2015.03.31 | 10:12

5
Наказание НЕЗАБАВНО!!!СЕГА И ВЕДНАГА!!!

Добави коментар

Водещи новини