Няма да възстановяват 10% данък на лицата с минимални заплати

  • 27 март 2015 13:08

  • 1521
  • 4
Няма да възстановяват 10% данък на лицата с минимални заплати
© Булфото

272 000 български граждани, които работят на минимална работна заплата и десетки хиляди сезонни работници ще бъдат засегнати от нашия тълкувателен законопроект за Закона за облагане на доходите на физическите лица. Става въпрос за 408 лв. за всяко едно от тези семейства, 408 хляба от масата на тези бедни българи.

Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Причина за изказването беше, че мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП депутатите да обсъдят тълкуването на закона за данъците върху доходите на физическите лица, което предвиждаше възстановяване на 10-процентовия данък върху доходите на хората, които са получавали минимална заплата.

Предложението на БСП беше сумите за данъчно облекчение да се възстановяват на данъчно задължените лица в срок до 31 май тази година или да се приспадат от други негови задължения. Според вносителите, тази промяна би довела до по-голяма социална справедливост в данъчното облагане чрез облекчаване на стотици хиляди работещи с ниски доходи.

Миков призова народните представители да оставят аргументите, какво е направено и какво не и да сложат закона на разглеждане. В противен случай излиза, че днешното мнозинство, заедно с НАП, искат да ощетят тези хора, категоричен беше Миков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1521 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БРАВО БОЙКО!

2015.03.28 | 13:40

4
Когато мутрите от Гроб са на власт не чакайте социална политика, те ще вземат и последния ви лев и ще ви заробят с милярди. Но на вас ви харесва нали? Свикнали сте да се гаврят с вас, ха сега дружно да кажем БРАВО БОЙКО! АКО СТЕ ГЛАДНИ ПОСАДЕТЕ СИ КАРТОФИ!
кико

2015.03.27 | 20:10

3
Към Божидар Данев, Кирил Домусчиев и други тем подобни: Скоро ще ползвам годишен отпуск готов съм и Ви предлагам да работя през това време в някоя от Вашите фирми, като за това ще ви платя една минимална заплата / за месец /. Така де това е моята скромна помощ към проспиритета и укрепване на българския бизнес.
винарчица

2015.03.27 | 16:06

2
Така де - по-добре тези пари да се откраднат! Ще им връщаме- да си продават пръстените, органите и кой каквото има.... Старата песен на нов коалиционен глас!
.....

2015.03.27 | 15:04

1
moderatore, moderatore , ти си знаеш

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини