Ще има още обвиняеми за източването на КТБ (видео)

  • 27 март 2015 11:49

  • 1946
  • 4
Ще има още обвиняеми за източването на КТБ (видео)
©

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов даде да се разбере, че ще има още обвиняеми за източването на КТБ, предаде БНР. По думите му разследването вървяло интензивно. Делото все още не влиза в съда, защото се разпитват стотици свидетели, включително и кредитори, които са взимали пари от КТБ.

Назначени са и много експертизи, които са важни за разследващите. Ако се установи, че кредитори или прехвърляния са били свързани с поставени лица, ще има още обвиняеми лица, категоричен е Борислав Сарафов. Изяснява се в момента дали управителят на БНБ е знаел за действията на Цветан Гунев. Бившият подуправител на БНБ е единственият високопоставен обвиняем по аферата КТБ.

"Ако и за това бъдат открити данни, няма да се поколебаем да повдигнем обвинения", каза още Сарафов. Според него отсъствието на Цветан Василев от страната, задочно обвиняем за източването на банката, не е проблем за делото, а както той е обвиняем задочно, ако се стигне до обвинителен акт в съда, делото също може да се води задочно. Все пак Сарафов се надява, че в рамките на разумно време сръбските власти ще решат и ще предадат Цветан Василев, когото ние искаме да бъде екстрадиран тук.

Прокуратурата разчита да допълни събраните по случая доказателства и чрез работата на временните синдици, които днес официално бяха въведени в КТБ.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1946 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Темида не вижда.

2015.04.14 | 23:05

4
Да ,ще има още и още обвиняеми и нито един осъден това е реалността в БГ.

2015.03.28 | 01:24

3
доган,местан,сидеров,гея,ореха и василев да ги вкарват в дранголника.
SS

2015.03.27 | 14:45

2
ДА ОБВИНЯЕМИ ЩЕ ИМА И ТО ОЩЕ МНОГО НО В ЗАТВОРА КОЍ ЩЕ ВЛЕЗЕ
Христов

2015.03.27 | 14:33

1
Моля да си изясните понятията -кредитор и кредито -получател.Мисля ,че ги бъркате.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини