Намерили доказателства за нестабилното състояние на Лубиц

  • 27 март 2015 11:23

  • 7120
  • 2
Намерили доказателства за нестабилното състояние на Лубиц
© gettyimages

Доказателства за нестабилното психическо състояние на Андреас Лубиц са били намерени в дома му, пише германското сп. Шпигел.

Изданието посочва, като не се позовава на източник, че полицаите, извършили обиска в дома на втория пилот на самолета А320, който на 24 март 2015 г. разби машината и уби себе си и още 149 души, са намерили свидетелства за проблемите с менталното здраве на 28-годишният авиатор. По данни на берлинския таблоид Билд Лубиц е имал няколко пристъпа на депресия през 2009 г. По-рано представител на полицията от западния германския град Дюселдорф заяви, че има иззети предмети и документи от дома на Лубиц, но в същото време служителят на реда съобщи, че неговите колеги все още анализират конфискуваните материали. По-късно представител на прокуратурата на провинция Северен Рейн-Вестфалия заяви, че пилотът е криел от началството си за проблеми със здравето. 

Днес започна прощаването с жертви на трагедията, която разтърси Федералната република, Франция и Испания. В западногерманския град Халтерн започна изпращането в последния им път на 16-те ученици и двете преподавателки от местната гимназия Йохан Кьониг. В храма Св. Сикстус се допускат само близки на жертвите.


По-рано шеф на профсъюз на френските летци заяви за готовността синдикатът да заведе дело. "Не е нормално в. Ню Йорк Таймс да публикува материал за трагичния полет, а главният прокурор на Франция - Марсел Брис Робен да потвърждава информацията часове след като милиони хора по света са я прочели", каза Ерик Дериври, цитиран от ТАСС.

По-късно авиопревозвачът Germanwings, дъшерната компания на Lufthansa, махна своята реклама от лондонското метро, съобщи британският в. Дейли мирър. На много станции в подземната железница на столицата на Обединеното кралство имаше постери с текст. Гответе се за изненади. Посетете Германия. Рекламните материали може да бъдат единствено и само мрачно напомняне за трагедията. Нискобюджетният превозвач бе разположил 63 плаката.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7120 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
:( голяма трагедия

2015.04.06 | 21:07

2
... потресена съм, голяма трагедия!

2015.04.06 | 21:06

1
Пристъп на депресия пред 6 години... че то депресия имат половината мъже и жени между 15 и 50 години, в някакви моменти от живота си.... Никой не убива масово хора заради депресията си, дори и в България, където не половината ами 90% от хората са в депресия. и не като Лудвиц през 6 години ами през 2 месеца...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини