Свлачища поглъщат пътища и къщи в Родопите

  • 26 март 2015 20:30

  • 1963
  • 3
Свлачища поглъщат пътища и къщи в Родопите
© Булфото

След потопа, свлачища продължават да поглъщат къщи и пътища в Родопите. В шест села в Кърджалйиско вече е опасно да се живее, свлачища има и в самия областен град. Хората искат спешна помощ от държавата, съобщава БТВ.

Към пропаста тръгна село Сипей. Ако преди месец там застрашени бяха само няколко къщи, днес земята заплашва да погълне половината село. Само за дни земята в Сипей пропада с два метра, пътят заприлича на хармоника, а къщите падат една след друга.

Докато Сипей бавно се изсипва в пропастта, още осем села са на път да го последват. Два километра пуктантина разделя село Енчец на две. Разделя дворовете им и продължава към близкия хълм, зад който е язовир Кърджали. Най-големият страх на хората от Енчец е пуктнатината да не стигне до язовирната стена.

„Вече поканих екип от Минногеоложкия университет - специалисти геолози, експерти, които да направят оглед и да излязат със становище за причините и евентулано за мерките, които можем да предприемем”, увери кметът на Община Кърджали Хасан Азис.

От кметството искат спешно 11 млн. лв. от държавата, с които да започне укрепване на част от свлачищата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1963 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2015.04.02 | 15:59

3
Докато ДПС се бърка така гадно в живота на родопчани, ще е така. Всички области трябва да са независими от партиите. А на второ место е изсичането на горите...
И природата

2015.04.02 | 15:59

2
Не иска варвари!
bb

2015.04.02 | 15:59

1
защо ви са пари, бе хора?! дпс ще ви подари по един часовник за изборите и готово! освен това си имате и хидроинженер! да ви помага!

Добави коментар

Водещи новини