Шефът на ВАС няма да си направи отвод по делото за КТБ

  • 26 март 2015 20:24

  • 1046
  • 0
Шефът на ВАС няма да си направи отвод по делото за КТБ
© Булфото

Председателят на Върховния административен съд Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски обяви, че няма да си направи отвод по делото за КТБ, което ще се гледа утре.

Адвокатът на фирмата “Бромак” Менко Менков е поискал това, защото смята, че като председател на съда Колев може да повлияе на решаването на делото. Висшият магистрат обаче коментира, че подобен аргумент е несериозен.

"В конкретния случай се касае за частна жалба, съответно законът предвижда закрито съдебно заседание. Утре съм насрочил произнасяне на състава по отношение на предварителните искания, тоест дали той ще бъде разгледан в открито съдебно заседание, каквото искат да има. Искането съответно по отводите, специално моя отвод, тъй като основания за самоотвод няма, останалото решение е единствено на състава. Мотивът за това, че в качеството си на председател ще влияя, бих повлиял сериозно върху решението по делото, аз съм член на състава, да, разбира се, ще подпиша решението и ще участвам по делото, но това за мен е несериозен мотив", заяви Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, цитиран от БНТ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1046 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини