Андреас Лубиц бил "забавен, мил и възпитан млад човек"

  • 26 март 2015 19:28

  • 7614
  • 9
Андреас Лубиц бил "забавен, мил и възпитан млад човек"
©

"Много мил и възпитан млад човек” – така описват пилота на "Germanwings" Андреас Лубиц колегите му от авиоклуба „Вестервалд” в родния му град Монтабаур в Западна Германия. Те отказват да повярват, че той е способен да извърши това, което е извършил според информацията на френската прокуратура – съзнателно е разбил самолета със 150 души на борда в планинския склон в Алпите, съобщава БТВ.

„Нямам думи! Нямам никакво обяснение! Андреас беше много симпатичен млад човек. Беше много забавен, а понякога беше малко затворен”, разказа инструкторът от авиоклуба Петер Рюкер пред пред „Ройтерс”.

„Той беше обучен да лети тук и беше наш член. Той беше просто едно момче като всички останали. Вписваше се добре и мисля, че се забавляваше много при нас”, допълни Рюкер. „Нямам никакво обяснение за това. Познавайки Андреас, просто не мога да проумея това”, продължи инструкторът.

Директорът на авиоклуба Клаус Радке потвърждава впечатленията от Лубиц. „Имал съм ограничен контакт с него, но го опознах по-добре миналата есен, когато изпълни полети за подновяване на лиценза си. Той е много мил и запавен, възпитан млад човек”, обясни Радке.

„Просто не мога да си представя какво се е случило, те са професионални пилоти, имат особен вътрешен механизъм за контрол. Подозренията за случилото се са невъобразими. Моля хората да помислят малко, преди да се хвърлят в заключения – това изисква човешката съпричастност”, продължи директорът на авиоклуба на Андреас Лубиц.

Пилотът получил лиценз за управление на безмоторен самолет като тийнейджър, разказаха други членове на клуба му. Когато се върнал да го поднови през есента, той не изглеждал депресиран. Според техните впечатления той бил доволен от работата си за "Germanwings" и се справял добре.

Андреас Лубиц не е бил в полезрението на полицията като евентуален терорист, обяви по-рано днес германският вътрешен министър Томас де Мезиер.

Пилотът започнал обучението си през 2008 г., посочи изпълнителният директор на „Луфтханза” Карстен Шпор на пресконференция в Кьолн. „След обучението му имаше изчаквателен период от 11 месеца, което не е необичайно за нашата компания, и през 2013 г. той започна работа като втори пилот на Еърбъс А320”, обясни Шпор.

„Искам да спомена, че преди шест години е имало друго прекъсване на тренировъчния процес с него, но след като способностите му бяха оценени повторно, той продължи обучението си. След това премина всички медицински прегледи. Той беше готов да лети на 100%, без никакви условия или ограничения”, заяви още Шпор.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7614 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.03.31 | 08:48

9
Много е лесно да се хвърли вината върху човек , който не е вече на този свят! Ако, след време се окаже нещо друго КОЙ ще се извинява и ще компенсира за опетнената чест на този човек?! Малко прибързаха с изявленията ми се струва. Разследванията са едва в началото. Засега не се знае категорично какво е станало!

2015.03.31 | 08:47

8
Дали европейските ценности на са му дошли в повече ? Дали не е "отмъстил" за лъжите на свободния свят ? Въпроси само за хора със здрав разум ! pp извинявам се

2015.03.31 | 08:47

7
Дали европейските ценности на са му дошли в повече ? Дали не е "отмъстил" за лъжите на свободния свят ? Въпроси само за хора с здрав разум !

2015.03.28 | 17:16

6
А Бойко е стар и вулгарен всичко го чухме как псува в разговора му с Кокинов , за който между другото трябваше да му бъде търсена отговорност

2015.03.28 | 17:15

5
Човека взе парите, каза чакай малко, хвана самолета, дръжте му петитеее! Куче влаче рейс, диря няма няма хеееей, куче влаче рейс, диря няма няма хееееееееей!

2015.03.27 | 13:32

4
Е, то забавен, ама как забавен - със забавени реакции ли?

2015.03.27 | 12:40

3
ТОЙ И СИДЕРОВ ОФШОРНИЯ СЕ ПРАВИ НА ТАКЪВ,НО НАКРАЯ РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ЕДИНТИЧЕН.

2015.03.27 | 09:42

2
Плевнелиев НЕ Сидеров :)

2015.03.27 | 03:12

1
няма страшно,няма как да сложи капитанския каскет,той си носи гордо феса

Добави коментар

Водещи новини