Полицията откри коя е рускинята, купила зеления куфар

  • 26 март 2015 18:08

  • 30598
  • 1
Полицията откри коя е рускинята, купила зеления куфар
©

Полицията вече знае имената на рускинята, купила зеления куфар, в който на 20 март беше открит трупът на 5-годишно момче. Въпреки че жената е установена, все още не е намерена, за да бъде разпитана как и защо куфарът й се е оказал в България, съобщиха източници от полицията.

Момчето, чиято самоличност все още не е установена, беше намерено на метри от въжения мост до село Долни Пасарел. Трупът е открит в ембрионална поза и е престоял затворен поне няколко дни.

Предполага се, че тялото е захвърлено в друг район на реката и водата го е довлякла до мястото, на което е открито. Другата теория е, че куфарът с трупчето е хвърлен от въжения мост над Искър, който свързва пътя към Самоков с вилната зона на Пасарел. Ако куфарът наистина е бил във водата, течението на реката със сигурност трябва да го е отместило, пише "168 часа".

Водата под въжения мост е в непрестанно движение при всеки полъх на вятъра и нищо, което е на повърхността й, не може да се задържи на едно място. От друга страна обаче, районът се пада сравнително на завет, тъй като от двете му страни има склонове. Затова е малко вероятно да се е появил вятър с такава сила, че да е изхвърлил куфара на брега, където беше открит.

До детето имало малка локва вода, която е една от следите, водещи до версията, че е било хвърлено в реката. Районът, където е намерено тялото, е в непосредствена близост до вододайната зона, от която се снабдява София. Това е причината да има охрана на метри от мястото и в двете посоки.

На ВЕЦ "Пасарел" служители не спират работата си, особено след като наскоро се появи версията, че язовир "Искър" и преливниците му може да прелеят. Стената му се намира на не повече от 350 метра от въжения мост, където беше открито тялото. Така се оказва, че ако куфарът е бил изхвърлен някъде по-нагоре по течението на Искър, той не би могъл да премине през турбините на централата. Периметърът на движение се ограничава между края на ВЕЦ-а и моста, където е открит трупът.

Другият вариант, по който работят криминалистите, е, че най-вероятно куфарът е бил хвърлен директно от моста и е паднал на сушата. Така обаче не става ясно защо вътре въпреки скъпата материя, от която е направен, е проникнала вода.

Дни след откриването на детското тяло полицията показа копие на куфара, в който е било намерено, и кърпата, в която е било увито.
Зеленият куфар, собственост на рускинята, струвал 668 лв. и е от марката "Самсонайт". Скоро след случая стана ясно, че официалният дистрибутор у нас нямал такъв модел в наличност.

Най-вероятно луксозният куфар, в който бе открит трупът на момчето, е бил откраднат преди убийството, твърдят разследващи. Много е възможно това да е станало на летище София.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
30598 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.28 | 21:04

1
Боже , Боже това ли е свободата на словото ? Тези които пишат тези глупости заслужават разстрел !

Добави коментар

Водещи новини