Украински моряци бедстват на кораб във Варна

  • 26 март 2015 16:02

  • 1783
  • 2
Украински моряци бедстват на кораб във Варна
©

14 украински моряци бедстват на борда на кораба "Ейшън дрийм", който се намира във Варна. Те не са получавали заплати от четири месеца, а от утре ще останат и без храна. Корабът е във варненското пристанище за ремонт.

Трима от моряците от една година са на борда на "Ейшън дрийм" без да имат смяна. Корабособственикът е от Гърция, но не иска да комуникира с Българската морска администрация. Не е ясно и какво ще се случи с кораба, ако бъде изоставен в пристанище Варна.

"Бяхме извършили проверка. Установи се наистина, че заплатите не са заплащани добре. Паралелно с това пристигна в Администрацията обезпечителна заповед от Окръжния съд за задържане на кораба, заради това, че има неплатени разходи по извършване на ремонта в кораборемонтни заводи тук при нас. Отделно по наша линия във връзка със заплатите, паралелно с това кораба беше изоставен от агентите си. Корабособственикът при проверка се оказва, че е регистриран в Китай, има обаче представителство в Гърция. Кой стои зад тази компания, от коя националност може само да се предполага", обясни капитан Валентин Енчев директор на морската администрация във Варна.

Със случая е ангажирана ITF, както и украинският дипломат Ирина Дмитренко, бивш генерален консул на Украйна във Варна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1783 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Shatterer

2015.04.29 | 10:03

2
Какво да правят горките като няма вече такава държава!

2015.03.27 | 18:56

1
Aко поискат Руско гражданство Нато ще ги бомбардират съобщиха от кафявия дом

Добави коментар

Водещи новини