Метрото с експериментален график заради новата линия

  • 26 март 2015 15:27

  • 3230
  • 4
Метрото с експериментален график заради новата линия
©

От днес метрото в София ще се движи с нов график, съобщиха от "Метрополитен" пред "OFFNews". Той ще е експериментален, а промяната е направена, за да се "отъпче" новото трасе на метрото, което ще стига до летище София.

Не са променени интервалите през които се движат влаковете, уточниха от компанията.

От днес влакчетата се движат от станция "Цариградско шосе" до станцията на летище София, но без пътници. Целта е както да се провери трасето, така и новата линия на метрото да влезе в реална експлоатация преди да бъде използвана от пътници.

От "Метрополитен" съобщиха, че заради експерименталния график сутринта са имали "малък проблем" и се е получило забавяне на мотрисите. Сега метрото вече се движи по разписание.

В момента в пиковите часове се използват 34 влака, броят им обаче ще се увеличи на 35, когато бъде пусната и отсечката до Бизнес парка в ж.к. "Младост" 4, което се очаква да стане най-късно в началото на месец май. Влаковете, които се движат ще са 35, но реално ще има още 3 допълнителни, които ще седят на крайните станции и ще се използват при евентуален проблем. Така бройката им ще стане 38, обясняват от "Метрополитен".

Има още една новост, свързана с приготовленията за пускането на отсечката до летище "София", а след това и на линията до "Младост" 4.

По-наблюдателните пътници вече забелязаха, че от два дни метрото ни говори и на английски език. Тази промяна бе направена, тъй като след пускането на линията до летище "София" се очаква увеличение на англоезичните пътници.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3230 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.04.01 | 10:31

4
Защо в метрото няма цигани? Защото ако си без билет или карта няма как да влезеш.

2015.03.26 | 19:03

3
те направо се избиват да дойдат по пътя на тази логика да направят на арабски понеже наплива на такива е по голям .Не сме колония и официалния език е български нали има закони
ъх

2015.03.26 | 18:04

2
Има, има достатъчно циганя, но по-младите. Те се промушват и прескачат огражденията. На дъртите им е трудно. Айде честито на бричедите вече не само новите автобуси, ами и новото метро. Гявурите да бичат пари за градски транспорт. Беееее.
.

2015.03.26 | 17:54

1
Вместо да си упражняват чуждите езици, да кажат кога ще го пускат .

Добави коментар

Водещи новини