Дончева: Нямаме капацитет да поддържаме толкова много разузнавателни служби

  • 26 март 2015 14:56

  • 1574
  • 4
Дончева: Нямаме капацитет да поддържаме толкова много разузнавателни служби
© Булфото

България няма необходимост и капацитет да поддържа толкова много разузнавателни служби. Това каза заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в по време на открита лекция пред студенти от УНСС . Темата на лекцията беше  „Политическата употреба на българските служби за сигурност“, съобщиха от пресцентъра на движението.

Събитието бе организирано от Студентско сдружение ЕГО ПОЛИТИКО.

Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в изтъкна, че Военното разузнаване и Националната разузнавателна служба трябва да бъдат обединени в Разузнавателна агенция. Една от най-сериозните задачи е кадрите в тази сфера да са специалисти, сериозни хора, които да отговарят за националната сигурност. За да се случи това обаче, всички политически сили трябва да подхождат добросъвестно. В момента в службите цари хаос, има липса на приемственост, а ресурсите им биват използвани за политически борби и неправомерно подслушване, категорична бе Дончева.

„Балканите, бежанците, развитието на енергийната битка за Източна Европа, ситуацията в Украйна са все теми от изключително значение за националната сигурност, по които правителството трябва да изисква качествена информация и сериозен анализ от своите служби за сигурност“, допълни още лидерът на политическата партия.

„Движение 21“ приветства желанието с приемането на бъдещите закони за службите да се даде отговор на въпросите кой ще поставя задачите и кой ще ползва продукта. Внесените от ГЕРБ законопроекти съдържат много слабости и трудно могат да бъдат подобрени, за да изпълнят предназначението си. Трябва сериозно да се обсъди какво представлява НСО. Тя трябва да скъса с практиките от УБО – вместо служба за охрана да бъде служба за прехрана. Да се преустанови практиката готвачи, шофьори на президентските секретарки, градинари и животновъди да са офицери и сержанти от НСО на военна служба с I-ва категория труд и всички „полагащи се удоволствия“.

Сметна палата задължително трябва да следи за начина, по който се разходват средствата, дори трябва да бъде създаден специален отдел за това, категорична беше Дончева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1574 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FM

2015.03.27 | 08:56

4
Капацитет т.е. акъл,мозък, ум,разум. Вярно е че ги нямате. Визсшето образование и алкохола не прощават.

2015.03.27 | 08:56

3
typa ovca.
Старото куче

2015.03.27 | 08:56

2
Разузнавателните служби не са лъжица за устата на тъпоумни патки. Да си гледат манджите, прането и клюките и де не се месят в сериозни работи. Тая иска ама не е на сериозно ниво.
4

2015.03.27 | 08:55

1
Адвокатката на Мултаците ! Явно нейната прехрана е силно ограничена !

Добави коментар

Водещи новини