4 години и 6 месеца затвор за мъж, причинил смърт на пътя

  • 26 март 2015 14:49

  • 1321
  • 0
4 години и 6 месеца затвор за мъж, причинил смърт на пътя
©

Окръжният съд в Разград съд осъди днес на четири години и шест месеца затвор 36-годишния Танер Ремзи от разградското село Брестовене, причинил смърт на пътя.

Присъдата си подсъдимият ще трябва да излежи в затворническо общежитие от закрит тип, при строг първоначален режим. Мъжът бе признат за виновен в това, че в пияно състояние и при управление на автомобил без книжка е причинил по непредпазливост смъртта на живеещата с него на семейни начала жена и средна телесна повреда на малолетния си син. Тежкият пътен инцидент стана в края на май миналата година на пътя между разградските села Брестовене и Острово. Според обвинителния акт на 26 май по обяд мъжът употребил алкохол, а след това качил цялото семейство в колата си и ги завел в близкия черешов масив. На връщане обаче той изгубил контрол над управлявания от него лек автомобил и се ударил в дърво.

При удара 32-годишната жена и осемгодишният син на шофьора, които се возели в дясната част на колата изхвърчали от колата. Жената  загинала на място, а децата са настанени в болница, като момчето е с опасност за живота, а сестра му, която също е била в колата е в стабилно състояние, с лека телесна повреда. Пробата на водача с дрегер тогава е отчела 1.79 промила алкохол. От обвинителния акт стана ясно, че подсъдимият е бил два пъти осъждан и шест пъти санкциониран за шофиране в пияно състояние и без книжка.

Делото се гледа по съкратеното производство, тъй като подсъдимият призна изцяло вината си. В съдебната зала той заяви, че съжалява за това, което е сторил. Прокурорът по делото пледира за по-тежко наказание, считайки случая за особено тежък и заяви, че ще протестира наложената присъда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини