Сидеров: ЕК ни пробутва разрешаване на ГМО

  • 26 март 2015 14:22

  • 2758
  • 25
Сидеров: ЕК ни пробутва разрешаване на ГМО
© Булфото

„Предлага ни се да решим да одобряваме всичко, което дойде от Брюксел абсолютно безкритично, безрезервно и без да го подлагаме на анализ и съмнение.“ Това заяви в парламента лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в дебатите по годишната програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз за 2015 година.

Единствено партия "Атака" бе против приемането на програмата.

Националистът изтъкна, че в доклада на комисията по еврофондовете има точка, свързана със споразумението за свободна търговия със САЩ. Сидеров прогнозира, че то ще бъде вкарано тихо и без дискусия, а това ще стане когато каже председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, защото го е заложил в приоритетните инициативите на ЕС.

Той призова Борисов, когато се среща с Юнкер да му каже, че ако ЕС иска да стане силен играч, трябва да се отърве от диктата на Вашингтон.

Сидеров беше категоричен, че текстовете, предложени от Комисията по еврофондовете, са с пожелателен характер и са прекалено общи.

Той отбеляза още, че ако Трансатлантическото споразумение бъде прието, оттук нататък само ще се съгласуваме с документа.

Националистът посочи, че в последната точка от доклада на комисията се прокарва възможността за преразглеждане на отношението към генномодифицираните организми (ГМО). „В момента имаме мораториум на НС. Той беше иницииран и от "Атака", припомни националистът. "Вероятно сега той ще се подложи на ревизия, така ли? И когато се гласува цялото решение, което сега се предлага, утре лобистите на ГМО и на шистовия газ ще се позоват на него и ще кажат - залата го е приела, какво искате? Това е капанът, който сега ни предлагате. Затова гласуваме против“, добави Сидеров.

Националистите предложиха точка, която предвижда „преглед на процеса за вземане на решение относно ГМО” да отпадне, но това не се прие от депутатите.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа посочи, че в предложенията има текстове за насърчаване на икономическия растеж и заетост, които звучат хубаво, но за да се реализират трябва реиндустриализация на България. Той попита и как ще се осъществи този растеж и припомни, че всички са били против предложенията на партията му за възстановяване на "Кремиковци", „Химко” и други предприятия.

„Сега сме поставени пред това да приемем решение, което е капан. Утре на него ще се позоват, за да приемат Трансатлантическото споразумение. Какво представлява то? Това означава, че когато решим да вдигнем заплатите тук, всяка международна корпорация ще ни осъди. Това споразумение означава транснационалните корпорации да поробят българския народ и всички европейски народи, така че да не могат да си вдигат заплатите, да не може да има стачки, да не могат да се борят за своите трудови права и да бъдат осъдени в международен съд. Трябва да го казвате ясно, когато говорите. Американският президент си гони интереса. Въпросът е къде е нашият интерес. Той трябва да се защитава тук, в тази зала, и това не го виждам в момента“, заяви още Сидеров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2758 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
stoiko

2015.10.25 | 09:49

25
Njama pari,njama Varadero,samo prazdna jambolska kratuna.
stoiko

2015.10.25 | 09:49

24
Psicho Volen e bolen,ama mnogo bolen.

2015.10.25 | 09:49

23
Самият Долен е жив пример как изглежда един ГМО !!
А-а-а-а

2015.10.25 | 09:49

22
"Бялата Златка" А-а-а-аха-хха-аа-ха! Нимоа повече!
Умник Гюро

2015.10.25 | 09:49

21
Мама ти да еbа, долен съветски агент и български предател!

2015.10.25 | 09:48

19
По този въпрос Сидеров е ПРАВ и компромис с тази отрова от сащ НЕ МОЖЕ да има !!!

2015.10.25 | 09:49

20
по всички въпроси е прав ....даже за мое съжаление ... но въпроса е кога глупаците из държавата ще го проумеят .............. :D :D :D

2015.10.25 | 09:48

18
Прав е човека. Трябва да го подкрепим. Ако не яжте ГМО-та

2015.10.22 | 08:34

17
ОК така е Сидера е прав, няма 2 мнения . Но на бас ,че ще ни го набутат и ще ядем ГМО-та в най-скоро време. Което има и своите ползи , домашните малки ферми ще станат адски популярни и животните в тях ще бъдат запазвани за една година напред. Аз сега си резервирах прасе за угояване за декември месец. Домашно от ядни юнаци Български, с кеф им натиквам парите на есен за домашните меса. И ям такава арана Българска блага мръвка.... мед ми капе. Пуйки кокошки прасета всичко от тях взимам .

2015.10.22 | 00:00

16
Руслямски предател
tui

2015.10.21 | 23:03

15
Браво гн Сидеров вие сте може би единственият който мисли за Българсия народ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини