Дядо уби малката си внучка, бил сърдит на баща й

  • 26 март 2015 08:55

  • 20685
  • 3
Дядо уби малката си внучка, бил сърдит на баща й
©

Дядо е заподозрян в убийството на петседмичната си внучка, докато той се е грижел за нея, защото силно не харесвал бащата на момиченцето, стана ясно в съд тези дни.

45-годишният Марк Джоунс е обвинен, че е нападнал новородената Амелия Джоунс три пъти, като е нанесъл травми на черепа и ребрата й, довели до кръвоизлив в мозъка. Детето е откарано в болница през 2012 година, след като дядото Джоунс се обадил на телефона за спешни ситуации 999 и казал, че момиченцето просто спряло да диша в семейния дом в Понтнуайдд в Южен Уелс. Прокурор Пол Люис каза в съда, че Джоунс силно не е харесвал бащата на Амелия – Иън Скилерн, който скъсал с дъщеря му, 25-годишната Сара Джоунс, малко преди Амелия да се роди.

В съда стана ясно, че 41-дневното бебе е било подлагано на насилие най-малко три пъти – смъртоносните удари са били нанесени от дядо й, който се е грижел за нея. Припомняйки случая, Люис обясни, че Джоунс сам се е грижил за Амелия на 17 ноември 2012 година, докато майка й била отишла на кино с приятелки.

Преди тя да се върне, Джоунс се е обадил на телефон 999 и казал, че е отишъл в кухнята да си направи чаша кафе, а когато се върнал, заварил бебето „да се бори за въздух“. Той твърди, че по-рано онази вечер бебето се е хранело и чувствало добре.

Линейка и полиция пристигнали по спешност в къщата, докато диспечерът инструктирал Джоунс да окаже първа помощ на внучката си.

Лекарите от Бърза помощ заварили Джоунс в хола на къщата, застанал над безжизненото тяло на Амелия. Момиченцето било откарано веднага в болница в Нюпорт, където медиците успели да възстановят пулса й. След като обаче не успели да възстановят дишането й, бебето било прехвърлено за специално лечение в Университетската болница Уелс в Кардиф. Лекарите така й не успели да я върнат в съзнание заради мозъчната травма. Детето почива на 19 ноември.

В съда също стана ясно, че след ареста си, Джоунс четири пъти е променял показанията си по време на разпити в полицията, състояли се между 2012 и 2014 година. По думите на прокурора, Джоунс веднага сменил историята си, след като научил, че детето има фрактура на черепа. Той разказал, че се спънал в детска играчка пингвин и изпуснал момиченцето на пода. На друг разпит пък Джоунс казал, че някакъв тийнейджър бил на гости и той изпуснал бебето, докато се опитвал да използва телефона си.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
20685 3

Коментари 3

Добави коментар
ani

2015.03.27 | 22:04

3
bog da go nakaje tozi tova e nai golqmoto prestaplenie da ubiesh dete
FM

2015.03.27 | 22:04

2
Западни ценности. като не харесваш чуждия родител. Убиваш си внучето. " Добре Дошли в запада".
Lorito We

2015.03.27 | 21:55

1
Kakwi li ne hora ima na tozi swqt.

Добави коментар

Водещи новини