Дядо погреба кучето си живо, било старо и безполезно

  • 26 март 2015 08:23

  • 1774
  • 2
Дядо погреба кучето си живо, било старо и безполезно
©

83-годишен дядо погреба кучето си живо, защото било старо и безполезно. Той изкопал дупка в земята и го заровил до шия. Оставил на повърхността само главата му, за да диша, докато умре. Нечуваната жестокост се разиграла миналия месец с бургаското село Брястовец, пише в. "Телеграф".

Стопанинът на животното Цоко Бочевски избрал за гробно място на домашния си любимец покрайнините на селото. След като заровил до глава кучето до каптажа на ВиК, той го оставил да се мъчи и се прибрал.

Момче от селото, което случайно минавало край каптажа, забелязало животното и подало сигнала до кметицата Евгения Ботушанска. След като било намерено полуживо, четириногото е извадено от пръстта и транспортирано от неправителствена природозащитна организация до бургаската ветеринарна клиника. Въпреки предприетото лечение кучето е починало.

"Според ветеринарния лекар животното е било измъчвано и бито, преди да бъде заровено. Окото му беше оцъклено, почти изкочило", разказаха хора от Брястовец.

След разследване, продължило близо месец, е установено, че извършителят е собственикът на кучето, съобщиха от полицията.

Дядото се оправдал, че животното било старо и щяло да умре в скоро време, поради което той изкопал дупка в земята и го заровил превантивно, оставайки го да диша до смъртта си. Освен това се страхувал, че кучето ще умре и ще вмирише двора му. "Не съм го убил, оставих го да диша", най-спокойно се оправдал стопанинът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1774 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.26 | 16:21

2
и каква стана сега, явно дядото е видял че кучето умира и го е заровил, то и без това не е можело да се движи, не вярвам да зарови куче което мърда, и къде е жестокостта...

2015.03.26 | 12:29

1
И дядото е стар и безполезен...и той -в дупка до шията.

Добави коментар

Водещи новини