Зам.-вътрешният министър Красимир Ципов откри 22-то издание на Security Expo

  • 25 март 2015 18:25

  • 905
  • 0
Зам.-вътрешният министър Красимир Ципов откри 22-то издание на Security Expo
©

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов откри единственото в България изложение за сигурност и охрана Security Expo 2015. Специализираното международно изложение ще се проведе до 28 март в Интер Експо Център.

На откриването участваха още Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата (БТТП), Здравко Дерелиев, председател на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО). „В днешно време сигурността е пряко свързана с живота на всеки от нас. Целта ни е да сме полезни на всички - от отделния гражданин до специализираните структури, които се грижат за защитата и опазването на човешкия живот“, каза управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. За втора поредна година изложението ще се проведе паралелно с Българска строителна седмица. С това показваме колко е важно въпреки трудностите строителният бранш да избере по-сигурните и по-умни решения, допълни още Иванов.

След това официалните лица обиколиха изложението и излязоха навън, където започна съвместната акция на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, БЧК и Българската бодигард федерация по съпровождане на ВИП, стрелба и спасяване на ранени от височина.

Акцентите в програмата тази година са още:

- На 26 март от 13 до 14 часа ще се проведе форум „Safe City- системите за сигурност и строителството“ . Някои от лидерите в системите за сигурност предложат Бош Секюрити Системс, Мултимедийна група, Анди и Канброк ще представят  най-новите технологии във видеонаблюдението, контрол на достъпа, автоматизация, пожарогасенето. Те ще дадат своите виждания за вграждане на такива системи още в процеса на проектиране и изграждане на сградите. Гледната точка на архитектите ще представи Борислав Борисов, председател на Съюза на урбанистите в България. Ще присъстват още архитекти, проектанти, строители, инвеститори. Да изградим един по-сигурен град –Safe City.

- За пръв път у нас през цялото време на изложението ще се проведе демонстрация на видеокамери, които ще представят реално изображение. Всеки посетител ще може да оцени коя камера „вижда“ най-добре. Вотът на публиката ще бъде обявен на 28 март (събота) преди закриване на 22-тото издание на Security Expo 2015.

- На Security Expo 2015  ще може да видите новостите в сферата на видеонаблюдението и видеоанализа, контрол на достъпа, автоматизацията, пожарогасенето и пожароизвестяването, системи за ранното известяване на бедствия и аварии. От проследяване с GPS на животни, на транспортни средства и документи, през цялостни решения за управление на бизнеса през телефона, до системи видеонаблюдение в градска среда и по-сигурен контрол на достъпа в обществения транспорт.

- Тази година ще участват още компании от Германия, Италия, Чехия, Босна и Херцеговина, Русия, Обединените арабски емирства.

Security Expo ежегодно е под патронажа на Министърството на вътрешните работи. Организатори на събитието са Българската търговско-промишлена палата и Интер Експо Център.

Повече за програмата може да научите на http://securityexpo.bg/bg

Последвайте канала на

Novini.bg
905 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини