Затворник отключи белезниците си и избяга от болницата

  • 25 март 2015 17:39

  • 1891
  • 1
Затворник отключи белезниците си и избяга от болницата
©

Районният съд във Варна постанови 38-годишният М. Димитров от Варна да лежи година и 4 месеца в затвора, след като бе признат за виновен, че на 6 октомври 2012 г. е избягал от отделение УНГ-отделение на МБАЛ „Св. Анна“.

Подсъдимият е бил приет за планово оперативно лечение в болницата, а в стаята, където бил настанен, бил обособен временен пост за надзор и охрана. Димитров се възползвал от кратковременно отсъствие на охраняващия го служител и успял по неустановен начин да отключи белезниците, с които бил окован към болничното легло. Той видял оставените в стаята лични вещи на служителя – мобилен телефон, преносим компютър, в комплект със зарядно и оптична мишка с кабел, грабнал ги и напуснал медицинското заведение. На улицата успял да спре такси, като вместо пари - оставил на шофьора чуждия мобилен телефон.

Два дни след бягството, подсъдимият е бил заловен в село от областта.

Кражбата на чуждите вещи за Димитров се явява в условия на опасен рецидив. За всяко от деянията съдът определи отделни наказания, като наложи 38-годишният М. Димитров да търпи най-тежкото от тях – 1 година и 4 месеца затвор при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1891 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
какво общо има

2015.03.25 | 21:38

1
На снимката се вижда един мазен циганин.

Добави коментар

Водещи новини