Великденска украса, изработена от деца с увреждания на блатоворителен базар

  • 25 март 2015 13:34

  • 2214
  • 0
Великденска украса, изработена от деца с увреждания на блатоворителен базар
©

Благотворителен базар с великденска украса, изработена от възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания, ще се проведе до 9 април в Историческия музей в Асеновград, съобщи директорът на центъра - Добромир Кожухаров за Фокус.

Красивите великденски кошнички, яйца и декопаж, всеки може да отнесе в дома си, а събраните средства ще се използват за екскурзии и забавление за възпитаниците на дневния център. "Великденската украса е дело на 30-те деца, които всекидневно посещат центъра и техните ръководители, като така се прилага така наречената арт терапия", каза още Кожухаров.

"Освен това благотворно повлияват на възпитаниците и музикалната терапия и танците. Престоят в центъра е три вида – целодневен, полудневен и почасов", каза още Добромир Кожухаров. По думите му, голяма част от децата се възползват от почасовия и полудневния престой, защото през останалото време са на училище и детска градина. "В Дневния център има деца с физически увреждания, основно ДЦП, както и с множествени забоялвания, като аутизъм, Синдром на Даун и други", каза още Кожухаров. По думите му, всички те са се включили с голям ентусиазъм в изработването на артикулите, които ще бъдат показани на базара. "За тях това е голямо удовлствие", каза още Кожухаров.

Последвайте канала на

2214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини