Facebook се отдава на носталгията с нова услуга

  • 25 март 2015 12:54

  • 1330
  • 0
Facebook се отдава на носталгията с нова услуга
©

Facebook ще се отдаде на носталгията по отминалите времена чрез новата си услуга On This Day (На тази дата). Нейната цел е да показва на потребителите интересни стари публикации от техните профили, съобщава онлайн изданието TechCrunch.

Услугата ще се активира поетапно за всички потребители. Постепенно ще се появи и в страничното меню на профилите на потребителите, както и като препоръчани истории в техния News Feed. Потребителите ще могат да активират и ежедневни уведомления от новата услуга, която ще им показва избрана стара публикация, която са направили на същата дата някоя предходна година, пише dnevnik.bg.

Според продуктовия мениджър на Facebook Джонатън Гелър, който отговаря за новата услуга, тя е вдъхновена от наблюденията на социалната мрежа върху потребителите и е преценила, че те често си споделят стари публикации. TechCrunch обаче твърди, че основна причина за създаването на On This Day е популярността на приложението Timehop.

То предлага същите функции, но извлича информация и от Twitter, Instagram, Foursquare, Flickr, Dropbox, iPhoto и др. Услугата на Facebook пък преглежда само публикациите в самата социална мрежа.

"Ние гледаме какво правят хората във Facebook. Не прекарвам твърде много време да гледам какво правят другите. Мисля, че трябва да се фокусираш върху това, което хората искат, и да го направиш възможно най-добре", коментира Гелър.

Активирането на услугата е доброволно. Публикациите ще са видими само от съответния потребител, като, разбира се, той има право да ги сподели с приятелите си. Компанията очаква On This Day да е достъпна за всички потребители в рамките на следващите няколко дни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини