Лекари преглеждат безплатно в Пловдивско

  • 24 март 2015 15:24

  • 1992
  • 0
Лекари преглеждат безплатно в Пловдивско
©

Днес лекари започнаха да изследват безплатно пациенти от пловдивски села. Специалистите са от болниците "Медлайн" и "Централ Хоспитал". Кампанията е по инициатива на техния мениджър и председател на фондацията "Качество на живот" д-р Невен Енчев, съобщава "24 часа".

Специалисти по вътрешни болести, кардиология и ендокринология заедно с мобилна лаборатория отидоха най-напред в Марково, където пред кметството се беше наредила голяма опашка. Най-нетърпеливите отишли още в 8 ч., за да пазят ред.

"Желанието ни е да улесним пенсионерите и да приближим максимално медицинските услуги до тях, за да бъдат диагностицирани и лекувани навреме", коментира д-р Енчев.

Акцията на фондация „Качество на живот“ е продължение на благотворителна кампания „Топло сърце“, проведена за пострадалите от наводнението в Мизия през есента на 2014 г. Безплатни прегледи ще бъдат правени и в други селища от страната. В момента фондацията уговаря с представители на местната власт датите и местата, където ще бъдат направени консултациите. Първата акция извън Пловдив бе организирана през септември м.г. по повод 1000 години от създаването на с. Белащица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1992 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини