30 американчета пяха "Мила Родино"

  • 24 март 2015 14:30

  • 2195
  • 3
30 американчета пяха "Мила Родино"
©

Тридесет американчета са научили за четири дни българския химн и са пели "Мила Родино" заедно с приятелите си от Шесто СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в Перник. Това съобщи директорът на учебното заведение Адриана Ольова. Децата пристигнали от Атланта, щата Джорджия, с посредничеството на фондация "Уелкъм то България".

Те разгледали забележителностите на Перник, запознали се с маскарадната традиция. Американчетата участвали заедно със свои връстници в часовете по английски език, музика, изобразително изкуство и физическо възпитание.

Контактите амбицират нашите деца и те с все по-голямо желание изучават английски език, явяват се ежегодно на състезания, посочи Ольова. Задокеанските гости пък харесали българските мартеници и участвали в изработването им. Децата заедно боядисали и монтирали оградата на единия от трите розариума в двора на учебното заведение.

Те разказвали за родните си места и традициите в двете страни. При предишното си гостуване младите американци се включили в обновяването на спортната площадка в училището с люлки и катерушки.

Американски деца посещават четвърта поредна година Шесто СОУ в Перник.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2195 3

Коментари 3

Добави коментар
снайперская винтовка драгунова

2015.03.24 | 20:46

3
щом си в българия ще спазваш българските закони ако ще от марс да си, америка не може да налага нейните правила във славянския свят, иначе браво на децата

2015.03.24 | 20:46

2
Свидетели на Йехова !!!!
от 7 ВЕКА

2015.03.24 | 20:46

1
Едни бавноразвити примати от юго-изток не могат да научат Българския език.Браво на Американчетата.

Добави коментар

Водещи новини