Йордан Бакалов е имал среща на 4 очи с Бойко Борисов

  • 23 март 2015 21:12

  • 3820
  • 5
Йордан Бакалов е имал среща на 4 очи с Бойко Борисов
©

Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен е провел днес половин-часова среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Кандидатът за шеф на Военното разузнаване пристигнал в Министерския съвет десетина минути преди 10.00 часа и си тръгнал около 11.20 часа, съобщи Канал 3.

Според правителствени източници, бившият служебен министър на вътрешните работи е лична номинация на министър-председателя Борисов, а не на военния министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., който предложи за обсъждане в мнозинството номинацията му.

Бакалов обаче не е военен и единственият начин да заеме поста след приемането на новия закон за военните разведки е да бъде премахнат текстът, който изисква 10 г. професионален стаж в системата на Военното разузнаване.

Не е изключено изискване ще отпадне между първото и второто четене на законопроекта, който вече мина през одобрението на депутатите от комисията за контрол над спецслужбите.

Още когато стана служебен вътрешен министър, името на дългогодишния депутат от СДС се спрягаше и за титуляр на поста в кабинет "Борисов" 2. Вероятно обаче след назначението на Веселин Вучков договорката е била трансформирана и за него е бил запазен постът на началник на военните разузнавачи.

Преди две седмици техният шеф Веселин Иванов бе уволнен от министър Ненчев заради несъгласието му да предаде на Комисията по досиетата документацията, свързана с чуждите граждани, работили за родното военно разузнаване.

През годините досега Бакалов е бил твърд поддръжник на предаването на документацията от архивите на Държавна сигурност и на разузнаването на армията на Комисията по досиетата, което вероятно ще се случи, ако той оглави служба "Военна информация".

Последвайте канала на

Нора Виткова
3820 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.03.25 | 14:10

5
ХМ.нещо пак ще се измъти.
агент

2015.03.25 | 14:10

4
Защо пък трябва да се предават на Комисията и чуждите граждани, работили за България. Вече никой няма да работи за България, нито наши, нито чужди граждани. НЕ сме държава вече.
таркал

2015.03.24 | 14:15

1
Ей сега ще ти обясня!! Защото 99 % от тях са измислени за да се точат пари от държавата и да си правят "приватизацията". Затова скачат. Защото ще им лъснат далаверите като се окаже ,че така наречените "чужди сътрудници са вятър и мъгла". А и да има СЛУЧАЙНО такива нали се сещаш че Бакалов няма да им публикува имената.
2

2015.03.25 | 14:10

3
Тази комисия докога ще работи и ще е на издръжка на бюджета и за сметка на данъкоплатците. В Чехия всички списъци с агенти излязоха за 1 година работа и се публикуваха, в далечната 1997-98 г. , само 4 години след като стана самостоятелна държава, като се раздели със Словакия.
опер

2015.03.25 | 14:10

2
Малоумнико,как после ще вербуваш някого,като ще цъфне досието му пред идиоти,дето си нямат хабер от разузнаване?Последния пирон в ковчега на военното ни разузнаване...

Добави коментар

Водещи новини