Шефът на ВАС лично поема делото за лиценза на КТБ

  • 23 март 2015 18:48

  • 1468
  • 4
Шефът на ВАС лично поема делото за лиценза на КТБ
© Булфото

Председателят на Върховния административен съд Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски лично ще председателства петчленния съдебен състав по делото за лиценза на Корпоративна търговска банка, съобщи БНР. Делото, обаче, все още не е насрочено.

Определянето на съдебния състав е станало в присъствието на Колев, неговите заместници и шефовете на отделения. Със системата за случайно разпределение на делата е бил избран съдия-докладчикът, това е Росен Василев, командирован от Окръжния съд в Благоевград. Останалите трима магистрати, които ще решават ключовото дело, са Милка Панчева, Александър Еленков и Наталия Марчева.

Преди десетина дни след критики на премиера за бавните темпове, с които се движи делото за лиценза на КТБ, Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, който е наказателен съдия и за първи път ще решава административен спор, заяви, че в името на бързината е готов лично да поеме случая. Той отрече да има умишлено забавяне на делото, но прояви разбиране към критиките, защото случаят бил от изключителна обществена важност и прогнозира, че до средата на април делото ще бъде гледано от петчленния съдебен състав.

Четиримата магистрати и Колев трябва да решат правомерно ли тримата първоинстанционни върховни съдии са отхвърлили жалбите на основните акционери срещу решението на БНБ, с което беше отнет лицензът на КТБ. Ако решението бъде потвърдено, ще може да се възобнови делото за несъстоятелността на банката, което временно е спряно в Софийския градски съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1468 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
тикво управа

2015.03.26 | 07:20

4
Всички от Герб са сбирщина от тикви,педали,лизачи,олигофрени,нагли изроди,мразещи родината си България!

2015.03.26 | 07:20

3
podkrepqm- i smurt za gerb

2015.03.26 | 07:20

2
Сега ще лъсне истината за яредишното управление на Орешарски тези крадци от БСП ДПС винаги като дойдат на власт фалират банки, това е доказано.

2015.03.25 | 11:51

1
Педалите, които коментират тук са олигофрени!

Добави коментар

Водещи новини