Архитекти от цял свят проектират библиотека във Варна

  • 23 март 2015 07:56

  • 1448
  • 1
Архитекти от цял свят проектират библиотека във Варна
©

Международен конкурс за изграждане на нова сграда на местната библиотека във Варна подготвя общината. Изграждането на новата сграда е предвидено в интегрирания план за развитие на общината, което е първата стъпка за осигуряване на европейско финансиране, пише в. "Монитор".

„Проектът ще бъде реализиран, когато бъдат отворени новите оперативни програми“, съобщи кметът на морската столица Иван Портних. Той допълни, че екип, начело с главния архитект на общината Виктор Бузев, вече работи върху заданието на конкурса.

„Библиотеката е лицето на всеки град. Заради това съвсем скоро ще обявим международен конкурс, чрез който ще изберем най-доброто предложение за нов дом на регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна", обяви кметът. Той се срещна със служителите  по случай 132-рата й годишнина.

„Дано всички заедно отпразнуваме 135-ия рожден ден в нова, модерна и удобна сграда, където всички варненци ще имат възможност да се докоснат до богатството на книгите“, коментира шефката на библиотеката Емилия Милкова. Тя показа на кмета временна експозиция с едни от най-старите книги - част от богатата библиотечна колекция на Варна.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нел

2015.03.23 | 10:34

1
Във Варна общинарите освен културата обичат и бахура,ама по-мазничък ако може.

Добави коментар

Водещи новини