Учени: Щастието идва с годините

  • 20 март 2015 17:00

  • 2497
  • 2
Учени: Щастието идва с годините
©

Хората с напредването на възрастта стават по-доверчиви и това ги прави по-щастливи, пише газета.ру.

Учени са провели две изследвания, за да установят зависимостта между годините и степента на доверие. В първото проучване са участвали 197 888 души от 83 държави. Специалистите са стигнали до извода, че с идването на старостта започват да вярват повече, отколкото когато са били млади. Това се обяснява с факта, че по-възрастните хора отделят повече време за своите близки и съответно очакват същото отношение към себе си. Второто изследване е било проведено сред 1230 американци и е потвърдило резултатен от първото допитване. Освен това изследователите са установили, че хората, които имат доверие към близките, се чувстват по-щастливи.

Специалистите убеждават, че рискът от измами, на който са подложени възрастните хора, заради доверието си не ги лишава напълно предимствата, получавани от промененото отношение към света. Доверието подобрява общото психично състояние и това прави човека по-доволен от живота.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.30 | 14:43

1
PULNI GLUPOSTI
FM

2015.06.30 | 14:43

2
Вярно е че са пълни глупости. Да има един до теб, без значение дали е Мъж или Жена, и да ти трови живота пълноценно. Няма да сте толкова сигурни че е вярно, това изследване.

Добави коментар

Водещи новини