Преасфалтирането на "Цариградско шосе" ще струва 23 млн. лева

  • 20 март 2015 15:47

  • 1769
  • 4
Преасфалтирането на "Цариградско шосе" ще струва 23 млн. лева
©

Преасфалтирането на "Цариградско шосе" ще струва 23 213 340 лева.

Това е видно от договор, сключен на 13 март между фирмата, която ще направи ремонта - "Трейс Груп Холд" АД и Общината. Договорът е с обединение "Цариградско", в което основната фирма е "Трейс Груп" (95%), а нейният партньор е "Инжпроект", съобщава Offnews.bg.

Предвижда се рехабилитация на два подобекта:

Бул. "Цариградско шосе" от бул. "П. Яворов" до надлеза над бул. "Г.М. Димитров", включително надлеза над бул. "Михай Еминеску" и локалното платно южно от булеварда в участъка от надлеза над бул. "Г.М. Димитров" до бул. "Ал. Малинов";

Рехабилитация на бул. "Цариградско шосе" от надлеза над бул. "Ал. Малинов" до Околовръстен път София, без надлеза над "Копенхаген".

Ремонт ще се прави и по бул. "Дондуков". Финансирането е осигурено от Общината и възлиза на 7 291 082 лева. Това става ясно от договор между Столична община и директорът на фирма "Трейс Груп Холд" АД Мирослав Манолов, подписан на 16 март. Договорът предвижда реконструкция на трамвайния релсов път, пътните платна и контактно-кабелната мрежа на въпросния участък от бул."Дондуков" и релсовия път по ул. "Кракра" до бул. "Янко Сакъзов". Ще бъде изграден нов релсов трамваен път с дължина 2357 метра и контактно-кабелна мрежа с обща дължина 2500 метра.

По договора ще бъде реконструирана и тролейбусната контактна мрежа от кръстовището на бул. "Дондуков" и бул. "В. Левски" до ул. "Кракра", включително и двете кръстовища. Пероните в района на трамвайните спирки също ще бъдат подменени с нови, нови ще са тротоарите, ще бъде ремонтирана и светофарната уредба.

"Проектът предвижда запазване на паважната настилка в участъка, в който има и полагане на нов асфалт в участъка, където в момента има такъв. Чисто визуално няма да има промяна. Ще има пререждане на паважната настилка, ще се повдигат бордюрите, ще се сменят шахти, капаци", коментира Любомир Христов, който е заместник-кмет по направление "Транспорт и транспортни комуникации"
Срокът за изпълнението на договора е 75 календарни дни.

Финансирането и по двата договора е осигурено от бюджета на Столична община.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1769 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
AJ4A

2015.03.23 | 01:21

4
Другарко по руски език, КЪДЕ ВИДЯХТЕ 2.5 км. трамвайна линия по бул. Дондуков?!?!?! Долни боклуци, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!!

2015.03.22 | 19:38

3
През 2003 г. пред паметника на терористите се поклони и Бойко Борисов, заобиколен от висши кадри на ДПС като Касим Дал и Четин Казак и самия Ахмед Доган. на следващата година в повишен ...
rgb

2015.03.21 | 08:21

1
sabraha ni parite ot vinetkite i zapochnaha remonti v stolicata
AJ4A

2015.03.21 | 11:31

2
Започва ПОРЕДНОТО РАЗХИЩЕНИЕ НА НАРОДНИ ПАРИ!!!! Тези 23+ милиона са само за ПРЕАСФАЛТИРАНЕ НА ОКОЛО 7-8 КИЛОМЕТРА!!!! Цената на асфалта според мен ще ъбде не повече от 5-6 милиона лева, а разликата до 23+ милиона само мога да гадая къде ще отиде!!!!

Добави коментар

Водещи новини