Терористи окървавиха музей в Тунис! Жертвите станаха 22 (обновена+видео)

  • 18 март 2015 14:49

  • 5970
  • 8
Терористи окървавиха музей в Тунис! Жертвите станаха 22 (обновена+видео)
© gettyimages

Най-малко 11 души бяха убити в Тунис, предаде ТАСС.

Три въоръжени с автомати "Калашников" лица нападнаха чуждестранни посетители на музей, намиращ в центъра на столицата на африканската страна – Тунис и взеха за заложници десетки души. При операцията на органите на реда срещу екстремистите единият от нападателите е загинал от праните си, а още двама терористи били застреляни. При атаката на престъпниците са загинали седем туристи и местен гид. В официално съобщение на българското външно министерство се посочва, че няма пострадали български граждани.

Културната институция на страната се намира близо до тунизийския парламент. Заради това първоначалната информация бе за атака срещу органа на законодателната власт.

Министър-председателят на Тунис Хабиб Есид обяви, че загиналите при атаката в музей „Бардо“ са 19. 17 от тях са туристи. Сред тях има испанци, германци, италианци, поляци и един тунизиец, съобщава Би Би Си. Досега се смяташе, че загиналите са 11. 22 туристи са ранени. Сред тях има двама граждани нас Тунис.

22 души са убити при атаката в Тунис. Нападателите са били трима. Единият е избягал. Това сочат данните до момента, заяви пред Нова тв посланикът на България в Тунис Михаил Николовски по повод нападението на музея "Бардо".

"Нападнали са музея и са опитали да влязат в парламента, но са били разкрити от силите за сигурност поради различния тип оръжие. Ранени са около 17 души. Те са закарани в болница. Сред тях има италианци, поляци, испанци и една японка. Засега не се съобщава националността на убитите. Засега обаче няма данни за български граждани, които да са пострадали при инцидента”, посочи посланикът.

По думите му вчера в медиите била пусната заплаха срещу реда в Тунис по повод задържаните затворници, свързани с терористичната организация „Ал Шария”. Засега обаче никой не е поел отговорност за трагичните събития.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5970 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
awc

2015.03.19 | 09:35

8
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ИСЛЯМСКИ ИЗРОДИ ПО СВЕТА!!!
stanco

2015.03.18 | 20:58

4
kato gledam ne triete komentara na tozi slyap za sveta kaval

2015.03.19 | 09:35

7
Как може европейците да ходят все още на екскурзии в тия цигански държави? Още повече при сегашната обстановка с ИД и т.н. Ето какво се случва като ходиш там...
jhjjvhhc

2015.03.19 | 09:35

6
ЧАКАЙТЕ !!! ЧАКАЙТЕ ОЩЕ и бъдете толерантни... да ви *** *******
Димитър

2015.03.19 | 02:20

5
Абе идиоти тук пък какво ви е виновен Сидеров и Русия то и Германия тогава трябва огън да е гори.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.18 | 20:37

3
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.18 | 20:37

2
По комунистически Сидеров говори за национализация, но мълчи за руските афери с горива, банки и удобни играчи. Друг е въпросът за "дясно радикалната "Атака", която по комунистически плещи за национализация на това или онова, но пропуска най-големия кърлеж в икономиката ни - рафинерията на Лукойл, която за последните 6 години е отчела приходи за над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да са отчели и 1 лев печалба. "Дясно радикалните ''борци" от Атака също така упорито пропускат да се борят и с факта, че България плаща най-скъпия руски газ. Същите "борци" нито веднъж не подадоха сигнал в проку.ратурата или в НС за разследване на схемите на ДПС за източване на ДДС и пране на пари, за далаверата КТБ и финансирането на Пеевски, но подадоха сигнал срещу протестиращите българи, несъгласни с тази подмяна и гавра с политически принципи и национално достойнство.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.18 | 20:36

1
Волен Сидеров като главен редактор на вестник Демокрация : “Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “леген.дарната Червена армия”. Не знам друга страна да е възпявала така ок.уп.ат.oра си и да му е издигала ме.га.ло.ма.нс.ки паметници, по-високи от ТВ кула. България го е правила. Гнусотата на голямата демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини