5 начина да подготвите дома си за продажба

  • 18 март 2015 12:30

  • 13043
  • 0
5 начина да подготвите дома си за продажба
©

Несъмнено се привързваме към жилището, в което живеем. Но колкото и да го харесваме, понякога се налага да го сменим с по-голямо, по-удобно или по-близо до важни места като работа, училище, университет.

Преди да поставите табелата „Продава се“ обаче, разгледайте тези съвети, които ще ви улеснят при намирането на заинтересовани купувачи. Ако се затруднявате или желаете из основи да освежите апартамента си, консултирайте се със специалист като направите заявка в MaistorPlus напълно безплатно. Той ще ви помогне да запазите по-висока цена и да направите оптимални промени без излишни разходи.

Подредете, освободете, изхвърлете!

Когато става дума за продажба на вашия дом, е важно да дадете възможност на потенциалните купувачи да добият ясна представа за големината на всяко помещение. Съветваме ви също да организирате добре вещите си–да махнете тези, които са твърде лични за вас–като сватбени снимки или религиозни предмети, както и да подредите шкафовете и гардеробите. Удобен случай е да изхвърлите и всички ненужни вещи, които тайно сте скрили на невиждани места от години.

Виж още: 6 начина да освежите дома си с минимален бюджет

Придайте свежест на жилището

Един от начините да освежите жилището си е да го пребоядисате. Този вариант ще прикрие евентуални драскотини и дефекти по стените, а колкото до цвета–препоръчваме ви да изберете неутрален такъв, тъй като не познавате вкуса на потенциалния купувач. Премахнете или поправете всичко повредено или твърде вехто. Уверете се, например, че вратичките на всички шкафчета са в изправност, сменете старите завеси с нови. Опитайте се да погледнете на дома си като непознат човек, който за първи път влиза в него. Какво впечатление ви създава?

Чистотата привлича

Когато продавате жилище, от изключителна важност е то да бъде чисто, приветливо и уютно. За целта се уверете кухнята и банята да са добре почистени и свежи, да няма слой прах по меката мебел и рафтовете, спалните да са подредени и прилежни, да няма ваши вещи разхвърляни навсякъде. Поддържайте всички помещения чисти и спретнати през целия период на търсене на купувач, никога не знаете кога ще се появи вашият желаещ.

Виж още: Топ причини да наемете архитект за преустройството на дома

Прикрийте следите от домашни любимци

Не всички хора са склонни да гледат животни в дома си и ако вие имате домашен любимец, това може да ги отблъсне от закупуване на жилището ви. Затова, преди да поканите евентуалния купувач на оглед, изпратете малкия любимец на разходка и скрийте всички следи като купички за хранене, играчки и други. Препоръчително е да почистите внимателно меката мебел и килимите, които най-често събират косми от домашните любимци, за да си спестите неудобна ситуация. Също така проветрете добре, защото специфичната миризма се усеща от човек, който за първи път влиза в апартамента ви.

Жилището ви не се състои само от интериор


В случай, че продавате къща, не бива да пренебрегвате освежаването на екстериора. Тази мисия е напълно постижима като махнете всякакви боклуци от тротоара и алеята, добавите храстчета и красиви цветя, боядисате входната врата. За още по-очарователен външен вид на къщата може да поставите пейка или люлка отпред, които да привличат погледите на потенциални купувачи.

Същото важи за апартамента: погрижете се прозорците отвън да са почистени и в изправност, изолацията да не е на дупки, входната врата да се заключва. Ако сте на горен етаж, асансьорът да работи, площадката пред жилището ви да е почистена. Входът е първото нещо, с което се среща вашият гостенин, обърнете внимание и на този детайл.

Виж още: Градинска пътека с плочи от естествен камък

Ако имате други идеи по темата, споделете ги с нас. В случай, че имате нужда от професионален съвет в обзавеждането и декорирането на вашия дом, не се колебайте да направите безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите квалифицирана помощ от регистрираните специалисти в областта на интериорния дизайн.

Последвайте канала на

13043 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини