Жена ослепя с едното око след операция

  • 17 март 2015 11:11

  • 2718
  • 0
Жена ослепя с едното око след операция
©

Жена от село край Велико Търново се оплака, че е загубила зрението на едното си око след операция в столична болница. Дочка Гецова разказа своята лична драма.

„Доц. д-р Борислав Дъбов от болница „Св. Анна” ми оперира дясното око, след което ослепях. От Търново ни пратиха при Дъбов, защото бил добър специалист . Получих отворена ретина след погребението на родителите. Имам и диабет. Първо си платих 60 лева за прегледа, но не получих бележка. При прегледа той ми каза, че дава 80% гаранции, че операцията ще е сполучлива. След това му дадох 700 лева за силикона и консумативи за операцията, но нямам бележка. След операцията се оказа, че вместо до постави силикон, той ми е зашил лазерно окото. 4-5 дни гледах добре и изведнъж загубих зрението. Върнах се при него и призна, че е сгрешил и ме пита къде е правена операцията – в частната клиника или в държавната болница. Направихме втора операция и при нея вече сложи силикона. После се оказа, че силиконът лежал върху ретината и не я е залепил добре. Направих си операция на другото око в Белгия, която е успешна”, обясни пострадалата Дочка пред ТВ7, която по професия е ветеринар.

„Никакви грешки не откривам в работата си. В случая става въпрос за диабетна ретинопатия. Пациентката е диабетик от 2001 година. Захарният диабет уврежда целия организъм. Аз казах, че ще направя всичко възможно, за да й помогна. Фактът, че тя е виждала добре след операцията, говори, че самата интервенция е била добра. Целият организъм е болен и в случая той атакува окото. Винаги се обяснява, че има рискове, така че тя е запозната. Никакви пари не са ми давани. Относно успешната операция в Белгия ще кажа, че всяко око си е за себе си. Аз не се притеснявам за нищо”, каза в ефира на TV7 доц. д-р Борислав Дъбов.

„Искам да го съдя за психически и физически тормоз. Дни не съм спала, за да не съм в тежест на близките. Нямам 3000 лева да го съдя, а ми трябват и очила. Мога да се закълна, че съм му дала тези пари”, завърши Дочка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2718 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини