30 агрегата работят в област Смолян, 42 селища са без ток

  • 16 март 2015 21:29

  • 2447
  • 5
30 агрегата работят в област Смолян, 42 селища са без ток
© Булфото

42 бяха селищата без ток в Смолянска област в понеделник. Утре изтича срокът, който премиерът Бойко Борисов постави до всяко село да има електричество по жици или чрез агрегати, пише "24 часа".

Общо 30 генератора ще захранват родопски села, където електрическата мрежа е трудновъзстановима.

800 служители продължават работа по възстановяването на тока в засегнатите райони, отчетоха от ЕВН. 12 от тях са внесени от Италия, защото количествата в България са изчерпани.

Екипите на пожарната в Смолян са реагирали на 14 сигнала, подадени на телефон 112. От тях три са за възникнали пожари, а останалите 11 са за оказване на съдействие и техническа помощ за паднали дървета, доставка на хляб и лекарства за хората в с. Кръстатица и във вила над Мадан.

Оказвана е и помощ на спешен лекарски екип за пренасяне на болни хора, закъсали автомобили и спасяване на затрупан от свлекли се земни маси мъж.

Заради тесните все още улици в Рудозем на кръстовище в центъра, багер-товарач, управляван от 18-годишен младеж, при движение удря с греблото 60-годишна пешеходка. Ранената е с охлузни рани по краката и натъртвания по тялото, без опасност за живота. Прегледана е и се лекува вкъщи.

Учебният процес навсякъде в региона беше възстановен от понеделник с изключение на училището в рудоземското село Елховец. Причината е, че в селото продължава да няма ток, тъй като аварията е много голяма, има скъсани проводници и счупени стълбове, каза кметът Добромир Шевелиев.

Селото ще се захрани с агрегат, който се очакваше да бъде свързан с мрежата до вторник и от сряда учебният процес на децата да се възобнови. Пускането на учениците на занятия в Смолян стана възможно, след като общината от няколко дни извозва падналия сняг с камиони към коритото на река Черна.

По данни на общината са извозени 6000 кубика сняг, които грубо се равняват на 1500 т.

Отстраняването се прави както за изчистване на тротоарите и уличните платна в централната градска част, така и при снеготопене количествата вода да е по-малко.

Последвайте канала на

2447 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.03.17 | 07:25

5
LUMPENITE na B.S.P -D,P,S - ATAKA zarabotvaite si picata i sokceto PLIOETE SREHTO UPRAVLIAVAHTITE ZNACI RABOTITE BRAVOOOOO

2015.03.17 | 07:25

4
Малък неграмотен боклук дребно рядко лайно нищо не става от редки тъпи малки подритнати гейбераски лайна!

2015.03.17 | 03:49

3
AKO upravliavaha BSP-DPS- ATAKA niamahe da ima takav sniag i niamahe da ima problemi SHTEHE DAEEeee LIATO NO UVI .
Герб маймуни безродни

2015.03.17 | 03:48

2
Хвали пръдлювци нищо друго ГАРБ това е мизерия глад бедност черната чума вие сеете смърт куршуми за вас мръсни предатели еничари и мастий разрушихте България и народа гине и се топи от глад и болести долу Герб най долната крадлива мутро клика

2015.03.17 | 03:48

1
Каква безпомощност герберастка ! Минаха 2 седмици и хората са без ток , без пътища и т.н . ? ! Пълна властова импотентност тиквенска ! ББ и ЛП са престъпници за съд ! Сега ще издавят хората като почне снеготопенето ! Свидетели , а не управляващи ! ДОЛУ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини