Борисов: Министрите да не участват в предизборната кампания

  • 15 март 2015 12:20

  • 2752
  • 67
Борисов: Министрите да не участват в предизборната кампания
© Булфото

Ще предложа министрите да не участват в предизборната кампания. Всички министри от всички коалиционни партньори само да работят. Това заяви министър-председателят на Република България и председател на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на Националното съвещание на ГЕРБ в Пловдив, на което присъстват общинските кметове, народните представители и областните координатори, както и министрите от квотата на ГЕРБ, съобщиха от централата на партията.

Борисов посочи, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение партията да участва сама на изборите. „Можем да подкрепим кандидат на Реформаторския блок, ако той отиде на втори тур, а ние останем трети. Логично е и те да направят същото. Изборите ще бъдат едно голямо изпитание за коалицията, но трябва да покажем коалиционна култура. Поне от ГЕРБ ние ще положим големи усилия в това отношение и ще бъдем по-толерантни. Но ние си имаме цел, да потвърдим и увеличим позициите си в местната власт. Целта на ГЕРБ е да увеличи броя на кметовете и общинските ни съветници в страната“, заяви той.

„Благодаря на кметовете от ГЕРБ, че за тази година и половина в опозиция, нито един от тях не се огъна и не беше купен. Никой не предаде партията, благодарение на която са станали кметове. Благодаря и на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че в тези тежки за него месеци си върши работата. Ролята на Цветанов в партията е да бъде човекът след мен“, подчерта председателят на ГЕРБ пред актива на партията в Пловдив. По думите на Борисов, ГЕРБ е различна от всички останали партии и шуробаджанащината ни е чужда. „Забранявам ви да правите чистки на хора по места“, категоричен бе той.
Борисов обясни, че правителството полага неимоверни усилия да подреди държавата, която не е подредена дори в социалистическо време. „Няма едно здраво нещо, на което да стъпим – пътища, електропроводи, водопроводи и т.н. За справяне с бедствието в Кърджали и Смолян работят над 970 машини, мобилизирани от различни места в страната. На много места има наводнения, срутища, свлачища и т.н. Това обаче ще струва десетки и стотици милиони на държавата. Затова в момента се води много сериозна битка с контрабандата. Десетилетия наред са източвани стотици милиони през енергетиката и горивата, но ние сега ще бъдем безкомпромисни. Има много бизнесмени, които говорят хубави неща пред медиите, а същевременно дължат на държавата милиони левове данъци. Това не може да продължава“, подчерта министър-председателят. Борисов припомни, че постулат и непреодолим фактор в програмата на ГЕРБ е да не вдигаме данъци, за да привличаме чуждестранни инвестиции. „Не мога да си представя ГЕРБ да управлява и да не строим. Ако е така, защо да съм премиер? Това, което е построено, е единственото, което остава за хората“, каза още той.
„В Народното събрание нашите партньори правят така, че ние да увиснем, така беше при гласуванията на плоския данък и предварителните отчуждения, както и за дълга. Кичат ни брошката ДПС заради тяхната абсолютна безотговорност в подобни моменти. Започвам да си мисля, че те умишлено се дърпат при важните гласувания в парламента, защото като ни откажат подкрепа, например за дълга, ние оставаме само с ДПС. Можем да търпим, но не до безкрай“, предупреди Борисов.
Председателят на ГЕРБ припомни, че правителството щеше да падне поне 3-4 пъти заради липсата на подкрепа от коалиционните партньори за ключови за кабинета законопроекти. „Ако от нещо ме е страх, това е етнически конфликт. Нито ме е страх от олигарсите, нито от престъпниците. Но истински ме е страх от етническо напрежение и етнически конфликт. Отношенията ни с ДПС са такива, каквито са и с БСП. Поддържаме нормален диалог с тях, за да работим и на национално, и на европейско ниво по приоритетите на България, например за Шенген. Никой няма да запомни Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 или Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ако стане етнически конфликт. Тогава ще дойде Си Ен Ен и ще кажат „правителството на генерал Борисов го направи“, заяви още Борисов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2752 67

Свързани новини

Коментари 67

Добави коментар

2015.03.16 | 18:58

67
бостанджия
ВЕЛИКАТА РЕЧ НА Татко ТИКВА

2015.03.16 | 18:58

66
Благодаря на всички тиквички и тикви от моят красив частен бустан за 16 милиарда аз като честен татко на моите зарзаватчета ще им осигуря щастлива мизерийка до края на дните им!

2015.03.16 | 18:58

64
Да гърми по хора където са дошли да извадят резака от задника му за да е свободен този ибрик.. се нарича педерастия!
тикво управа

2015.03.16 | 18:58

65
България тъне в мизерия и разруха а тези мутри пак драпат за власт!

2015.03.16 | 18:58

63
ot anusa mu iskah da napi6a no 6ibanqka me cenzurira!

2015.03.16 | 18:58

62
НАЙ ЛОШОТО УПРАВЛЕНИЕ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ 25 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ Е НАЛИЦЕ ПЪЛНА ИКОНОМИЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКА КАТАСТРОФА.

2015.03.16 | 18:57

61
ТУРЧИН!

2015.03.16 | 18:57

60
ПЕДЕРАСТ!

2015.03.16 | 18:57

59
ИЗМЕКЯР!

2015.03.16 | 18:57

58
БОКЛУК!

2015.03.16 | 18:57

57
И ПРЕДАТЕЛ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини